Jente (17) voldtatt i Sunny Beach

Dopet ned og angrepet på ferie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet.no): En 17 år gammel jente er voldtatt i den etterhvert beryktede feriebyen Sunny Beach i Bulgaria.

Informasjonssjef i Apollo bekrefter at de er kjent med saken.

- Vi kjenner til saken. Men vi kommenterer ikke enkeltsaker overfor media, sier informasjonssjef i Apollo, Helen Begby til Dagbladet.no.

Dopet ned

Jenta skal ha blitt dopet ned før hun ble overfalt og voldtatt, skriver VG Nett.
 

Voldtekten skjedde for noen dager siden, men det er uklart i hvilken sammenheng overgrepet skjedde. Jenta skal være tilbake i Norge nå.

Sol og sommer i ferieparadiset Sunny Beach har i sommer blitt fullstendig overskygget av vold og dødsfall. 

Norges Konsul i Bulgaria har ikke hørt om hendelsen når Dagbladet.no tar kontakt.

- Vi kjenner ikke til saken, og den er ikke meldt inn hit. Men vi har fått henvendelser om både neddoping og andre voldtekter i sommer, som ofrene desverre ikke har valgt å følge opp med en anmeldelse til politiet her, sier Per Aksel Karlsson.

Årsaken er blant annet den lange ventetiden, dårlige engelsk og mangel på tolker hos det lokale politiet.

- Vi har bedt reiseselskapene oppfordre voldtatte jenter om å ta kontakt med det lokale politiet. Det må settes inn store politistyrker her, det er ikke bare snakk om ti ekstra politifolk, understreker Karlsson.

For at en person under 18 skal kunne reise med en turoperatør til utlandet må hun eller han ha skriftelig samtykke fra foreldre.

- Jeg hadde nølt med å sende min datter til Sunny Beach, innrømmer konsulen.

Kripos ikke kjent med saken

Informasjonssjef i Kriopos sier til Dagbladet.no at de ikke jobber med noen voldtektssaker i Bulgaria.

- Vi vil bistå om vi får en sak fra lokalt politi i Bulgaria.  Det samme gjelder om vi får en sak fra lokalt politi i Norge etter at noen har kommet hjem og anmeldt forholder her. Det har vi ikke fått i dette tilfellet, sier Audun Øvrebø.

Dop-drinker 

Norske ungdommer har fortalt om ubehagelige opplevelser på ferieturen til det som iløpet av sommeren har fått kallenavnet «Bloody Beach». Drinker som man har fått dop oppi , ran med pistol eller kniv på vei hjem fra byen og blind vold. Ungdommer Dagbladet.no har snakket med, sier de vil hjem fra en ferie som har utviklet seg til et mareritt.

Flere alvorlige hendelser har også rammet andre skandinaver på ferietur.

Fire danske jenter i alderen 16-18 skal ha blitt voldtatt, og en 17 år gammel danske druknet i sitt eget oppkast etter å ha vært på en pub-til-pub runde. En 24 år gammel svenske ble banket opp av dørvakter på et utested og døde av skadene.

ADVARTE: Partyliv i Sunny Beach. Norske og skandinaviske ungdommer har i sommer vært innblandet i voldsepisoder på Sunny Beach. Norges ambassadør i Bulgaria, Tove Skarstein, advarte gjennom media norske ungdommer mot å gå alene om kvelden på Sunny Beach.