Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jente (19) jogget over grensa ved et uhell. Det ble et to uker langt mareritt

Cedella Roman ble internert i to uker, etter at de amerikanske grensevaktene mente hun hadde krysset grensa ulovlig.

PÅ GRENSA: Den franske statsborgeren Cedella Roman, var på besøk hos moren sin i Canada da hun ble anholdt på grensa til Washington. Foto: AP/Wilson Ring.
PÅ GRENSA: Den franske statsborgeren Cedella Roman, var på besøk hos moren sin i Canada da hun ble anholdt på grensa til Washington. Foto: AP/Wilson Ring. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge The Guardian krysset franske Cedella Roman grensa til USA ved et uhell da hun var på joggetur. Tenåringen skal ha vært på besøk hos moren sin i Canada.

Roman var på tur med familien til White Rock, et lite sted omtrent en time unna Vancouver. Ved daggry dro 19-åringen alene på stranda for en joggetur. Da hun stoppet opp for å ta et bilde av utsikten, dukket brått to grensevakter opp.

- En politimann stoppet meg og sa at jeg hadde krysset grensa ulovlig. Jeg fortalte han at jeg ikke hadde gjort det med vilje, og at jeg ikke forstod hva som skjedde, sier tenåringen til Radio-Canada.

På sikkerhetskameraene kunne vaktene se at jenta hadde bevegd seg i området, og dermed anholde tenåringen for å ha krysset grensa inn til Blaine i Washington ulovlig.

Ingen ID

Situasjonen ble fort komplisert da Roman ikke hadde noen ID-papirer på seg.

Hun ble overført til Tacoma Northwest Detention Center, mer enn 200 km sør for hvor hun ble pågrepet. Der satt hun i to uker før hun fikk returnere til familien.

Roman hevder at hun ikke så noen skilt som indikerte at det var en grense hun krysset.

Fra interneringssenteret fikk 19-åringen kontakte moren sin. Christiane Ferne hastet dermed til senteret i panikk, med datterens pass og skoledokumentasjon.

Ifølge Ferne sa de ansatte at dokumentene måtte godkjennes av innvandringsmyndighetene, noe som viste seg å ta to uker. Under oppholdet skal moren ha besøkt datteren regelmessig.

- Det er bare urettferdig at det ikke var noen skilt på grensa, sier Ferne til The Guardian.

Ulovlig

US Customs and Border Protection har presisert at alle som tar seg inn i USA utenfor en offisiell inngangsport, har krysset grensa på ulovlig vis. Departementet legger til at det gjelder uavhengig om personen hevder å ha krysset grensa ved et uhell.