Jente (19) og gutt (16) hentet av bevæpnet politi

Fire personer i barnas nære familie arrestert og siktet for frihetsberøvelse i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du tips eller bilder? Kontakt Dagbladet.no så raskt som mulig på telefon 24 00 00 00, epost 2400@dagbladet.no eller med sms/mms til 2400.

(Dagbladet.no): Fire personer i samme norskpakistanske familie ble arrestert og siktet for frihetsberøvelse da politiet gjennomførte væpnede aksjoner mot flere adresser på Lindeberg i Oslo i går kveld.

Den omfattende politiaksjonen, som varte i nærmere fem timer, førte til at to savnede ungdommer ble funnet i god behold.

- En kvinne på 19 år og hennes bror på 16 år har den siste tida vært på et sted der de har vært beskyttet fra familiemedlemmer. Situasjonen i går kveld oppsto da de ble borte derfra uten å gi seg til kjenne, forteller stasjonssjef Stein Erik Olsen ved Stovner politistasjon til Dagbladet.no.

Det var folk ved søskenparets midlertidige tilholdssted som slo alarm i går. 19-åringen og 16-åringen ble avhørt i natt, og benekter at de har blitt bortført.

- Dette er ikke en kidnapping i den forstand. De har frivillig dratt for å møte noen. Men i bunn i denne saken ligger det kompliserte familieforhold som det er svært krevende å etterforske, sier Olsen.

Før den spesialtrente og bevæpnede Beredskapstroppen måtte gå til aksjon i går kveld pågikk det allerede etterforskning av en tidligere anmeldt hendelse knyttet til familiens behandling av søsknene.

Dagbladet.no kjenner til at en konkret familiekonflikt rundt den ene av de fornærmede ligger bak anmeldelsen, som dreier seg om tvang og trusler.

FIRE PÅGREPET: Politiet aksjonerte mot denne og flere adresser på Lindeberg. Foto: DANIEL DALE LAABAK
FIRE PÅGREPET: Politiet aksjonerte mot denne og flere adresser på Lindeberg. Foto: DANIEL DALE LAABAK Vis mer

Da søsknene ble funnet befant de seg hos slektninger, men dette skal ikke være de samme personene som er anmeldt før.

Etter det Dagbladet.no erfarer mener etterforskerne at saken har likhetstrekk med andre familiekonflikter i innvandrermiljøer som har endt med grove voldshendelser.

De fire siktede vil trolig bli avhørt i løpet av dagen, og siktelsen for frihetsberøvelse var i 09.30-tida i dag opprettholdt.

- Hva siktelsene vil lyde på til slutt vet jeg ikke. Men dette er en veldig alvorlig sak, opplyser Olsen.

Politiaksjonen startet i 19-tida i går og varte til rundt midnatt. Politi bevæpnet med maskinpistoler slo til mot fire ulike adresser på Lindeberg, og det var i den ene av disse boligene at ungdommene ble funnet uskadd.

Politiet var da svært bekymret for de to norskpakistanske ungdommenes sikkerhet, men selve pågripelsene skal ha foregått uten dramatikk. 

Dagbladet.no kommer med mer.

Jente (19) og gutt (16) hentet av bevæpnet politi