Jente (19) venter barn med hiv-mann

En 19 år gammel svensk jente venter barn med mannen som sitter varetektsfengslet for å ha utsatt minst fire kvinner for hiv-smitte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- At han skulle ha hiv var det siste jeg kunne tenke meg. Han var så renslig og forsiktig og pratet alltid om hvor redd han var for å bli smittet, sier kvinnen til Aftonbladet.

Den 33 år gamle hiv-positive mannen er varetektsfengslet for å ha utsatt minst fire kvinner for smitterisiko. I tillegg er han siktet for voldtekt og grov mishandling.

Den 19 år gamle jenta har fått beskjed om at hun ikke er smittet og at barnet er friskt. Det var søndag hun fikk sjokkmeldingen fra politiet.

Hun er rystet over at mannen har utsatt henne for smitte-fare. 33-åringen skal ha bedt den 19 år gamle jenta om å ta en hiv-test for å vise ham at hun ikke var smittet. Begrunnelsen var at han var redd for å bli smittet. Mannen har i flere år visst at han var hiv-positiv.

Forholdet til den 33 år gamle hiv-mannen ble avsluttet i sommer, og 19-åringen forteller at han ble forbannet da det ble slutt, og sa at barnet ikke var hans.

Kvinnen sier hun ikke har vært sammen med noen andre, og ble svært lettet da hiv-testen viste at både hun og barnet var friske.

Politiet frykter at mannen har utsatt langt flere enn de fire kvinnene de har oversikt over, for hiv-smitte.

Rettssaken mot 33-åringen vil starte over nyttår.