Jente (2) død av smittsom hjernehinnebetennelse

Oslo-jenta ble syk i går, døde i dag tidlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Ei to år gammel jente døde i dag av meningogkokk sepsis, det som på folkemunne kalles smittsom hjernehinnebetennelse, sier Kjell Erik L\'Abbée Lund, smittevernoverlege i bydel Østensjø i Oslo.

Jenta gikk i Rønningjordet barnehage i Oslo, og smittevernoverlegen informerte i kveld alle foreldrene om dødsfallet. Tilstede på møtet var også bydelsoverlege Kari Bjørneboe.

To-åringen ble syk i går, og døde i dag tidlig.

Engstelige foreldre

Jentas storesøster er nå satt på en penicillinkur for å hindre smitte, mens de andre barna i barnehagen ikke får noen behandling. Barnehagen holder også åpent som vanlig. Dette er vanlig praksis.

- Smittefaren er veldig lav, som regel dreier hjernhinnebetennelse seg om enkeltstående tilfeller. Men fordi vi i noen ytterst få ganger har sett at andre i familien kan bli syke, behandles søsken under 15 år med penicillin, sier L\'Abbée Lund til Dagbladet.no.

Han har står forståelse for at foreldrene til barna i Rønningjordet barnehage er bekymret.

- Jeg skjønner godt at foreldre blir redde, særlig med tanke på hvor fort dødsfallet skjedde. Hadde vi trodd at det var viktig å behandle de andre barna, hadde vi gjort det, sier smittevernoverlegen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer