DØDE AV HUNDEBITT: I området Dragsten ved Selbusjøen ble den to år gamle jenta i går bitt av en hund. Jenta døde i natt av skadene, opplyser politiet i en pressemelding. Foto: Joakim Halvorsen
DØDE AV HUNDEBITT: I området Dragsten ved Selbusjøen ble den to år gamle jenta i går bitt av en hund. Jenta døde i natt av skadene, opplyser politiet i en pressemelding. Foto: Joakim HalvorsenVis mer

Jente (2) døde av hundebitt

Ble bitt av hund i Selbu i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ei to år gammel jente som ble bitt av en hund i Dragsten i Selbu i går, døde i natt klokka 03.01 på St. Olavs Hospital i Trondheim.

Det opplyser Sør-Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

Politiet ønsker på nåværende tidspunkt ikke å kommentere saken ytterligere, men skriver at det vil bli foretatt rettsmedisinsk obduksjon av to-åringen.

Ifølge Adressa var to-åringen i en hundegård sammen med sin åtte år gamle søster da ulykken skjedde. Det skal ifølge avisa ha vært rundt 20 hunder i denne gården.

- Ulykken skjedde i forbindelse med at søskenparet skulle hente noen valper for lufting, sier operasjonsleder Wiktor Pedersen til avisa.

Operasjonsleder Arnt Harald Aaslund ved Sør-Trøndelag politikammer beskrev i går hunden som bet jenta som  «husky-liknende».

Ifølge ham var det et barn som først meldte fra om hendelsen ved å ringe til brannvesenet.

- Det kom voksne til stedet etter hvert, opplyste operasjonsleder Aaslund overfor Dagbladet.

Under en pressekonferanse i går sa politiet at de fortsatt var usikre på om det var voksne til stede da jenta ble bitt.

Ifølge NTB var det i går ikke klart om hunden skal avlives.

Helse- og sosialenheten i Selbu kommune ble varslet om ulykken fredag og sendte et psykososialt team til gården for å bistå de berørte.