Jente (2) funnet bevisstløs - oppretter sak mot grunneier

Jente ble funnet bevisstløs i en dam.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet etterforsker om grunneier har brutt loven etter at ei to år gammel jente ble funnet bevisstløs i en dam på en byggeplass i Åros i Buskerud fredag.

Lensmann Reidar Foss i Røyken og Hurum understreker overfor Drammens Tidende at grunneieren er dypt fortvilet over det som har skjedd, og at saken er komplisert.

- Vi skal finne ut hva som har skjedd. Dette er ingen ønsket handling, men hvis det viser seg at dammen ikke var forsvarlig sikret, er det straffbart jevnfør bygningsloven, sier Foss.

Funnet i dam Meldingen om ulykken kom inn til politiet fra AMK like etter klokka 18 fredag. Politi, brannvesen, ambulanse og luftambulanse rykket ut. Jenta på snart tre år var bevisstløs da de kom fram, opplyste operasjonsleder Truls Fjeld i Søndre Buskerud politidistrikt.

- Ulykken skjedde i et boligfelt som er under oppføring i Åros i Røyken kommune, forteller han.

Det var faren som fant jenta.

- På naboeiendommen til der jenta bor, har det vært gravearbeid i forbindelse med oppføring av en bolig. Hullet er blitt fylt av regnvann, og på én eller annen måte har jenta havnet i vannet, sa Fjeld til NTB.

Jenta bevisst Jenta ble fløyet til Rikshospitalet i luftambulanse. Situasjonen hennes var da uavklart, men politiet hadde fått beskjed om at hun pustet og hadde en form for bevissthet, ifølge operasjonslederen.

- Tilstanden er stabil, sa kommunikasjonsrådgiver Alf Bøhler ved Oslo universitetssykehus til NTB ved 22.30-tiden fredag kveld.

Lørdag sier Bøhler til NTB at de ikke kommer med noen oppdatert status, men politiet sier til Drammens Tidende at det siste de har hørt er at jenta var bevisst, og at det så ut til at hun kommuniserte med foreldrene.

Politiet har varslet kriseledelsen i Røyken kommune for å sikre at de pårørende og de som har bistått i førstehjelpsinnsatsen, blir ivaretatt.

(NTB)