Jente (2) funnet på jorde 16 kilometer hjemmefra

Familien omkom under Tornado-herjinger i USA.

 ENORME ØDELEGGELSER : Ødeleggelsene etter tornadoene som spesielt har rammet delstatene Indiana og Kentucky, er enorme. Dette bildet er tatt av en bygning som er jevnet med jorden i Henryville, Indiana. Foto: SCANPIX
ENORME ØDELEGGELSER : Ødeleggelsene etter tornadoene som spesielt har rammet delstatene Indiana og Kentucky, er enorme. Dette bildet er tatt av en bygning som er jevnet med jorden i Henryville, Indiana. Foto: SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge NTB er minst 25 mennesker er hittil bekreftet omkommet etter at flere voldsomme tornadoer har rammet det sentrale USA.

Delstatene Indiana og Kentucky er hardest rammet. De materielle skadene er enorme. Byen Maryland, som har 1900 innbyggere, er «fullstendig borte», ifølge det lokale sheriffkontoret.

Amerikansk værvarslingstjeneste registrerte hele 74 tornadoer i sju delstater i løpet av fredag, melder NTB.

Mysterium I etterkant av flere kraftige runder med tornadoene ble en jentebaby funnet alene på et jorde, melder CBS. Jenta ligger nå på sykehus i Louisville, Kentucky. Tilstanden er kritisk.

Myndighetene forsøker nå å forstå hvordan den lille jenta havna på jordet alene, nærmere 16 kilometer fra familiens hjem i småbyen New Pekin.

- Jentas mor, far, to måneder gamle søster og tre år gamle bror omkom under ekstremværet på fredag, sier en talskvinne ved sykehuset til nyhetsbyrået AP.

Jentas nærmeste pårørende er nå på sykehuset.

Svært uoversiktelig Bildene av knuste bygninger og hjem går nå verden over. Ekstremværet slo først inn over sørstatene fra Mexicogolfen og traff deretter statene i det sentrale USA. Orkaner er vanlige i USA og er vanligvis mest aktive ved sørstatene mellom mars og mai. Sentrale og nordlige delstater får vanligvis værfenomenet noe seinere.

Flere stater er nå i unntakstillstand. Tornadoene slo ut blant annet telefonlinjer, størmlinjer og biler ble kastet rundt.

Etter hvert som stormene har lagt seg begynner tallene på de omkomne å stige. Det verserer også forskjellige sifre. Ifølge nyhetsbyrået AP er 14 mennesker hittil bekreftet omkommet i Indiana, 19 i Kentucky, tre i Ohio og én person i Alabama.

Værvarslingstjenesten advarer mot at flere og kraftigere tornadoer kan være på vei, melder NTB.

 UNNTAKSTILSTAND : Flere deler av viktig infrastruktur, som telefonlinjer og størmlinjer, har blitt slått ut i flere delstater. Foto: SCANPIX
UNNTAKSTILSTAND : Flere deler av viktig infrastruktur, som telefonlinjer og størmlinjer, har blitt slått ut i flere delstater. Foto: SCANPIX Vis mer