Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jente (20) overlevde 19 minutter i isvann

Var på tur med supporterklubben til eliteserielaget Sparta Warriors.

I TRYGGHET: Jenta som falt over bord på supportertur i natt er nå i trygghet og har det bra. Foto: Lasse Ljung/Nyhetsfoto
I TRYGGHET: Jenta som falt over bord på supportertur i natt er nå i trygghet og har det bra. Foto: Lasse Ljung/Nyhetsfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Ei 20 år gammel jente falt i 0014-tida i natt over bord fra Color Lines ferje mellom Strømstad i Sverige og Sandefjord. Ferja var på vei til Sandefjord da uhellet inntraff.

Jenta er ved bevissthet, og ifølge operasjonsleder Petter Aronsen i Vestfold politidistrikt er tilstanden hennes nå god.

- Alt står bra til med henne. Hun hadde kjempeflaks, sier Aronsen til Dagbladet.

- Det var råflaks at hun ble funnet. Det var bekmørkt, og mange som faller over bord i slike situasjoner blir aldri funnet.

Jenta var på tur med Blue Warriors, supporterklubben til eliteserielaget Sparta Warriors.

Ulykke
Hun sto ute på dekk sammen med ei 19-årig venninne da ulykka inntraff. De to hadde drukket alkohol.

- Ripa var noe lavere der de sto enn ellers, fordi det var her livbåtene var plassert. Det er ingen grunn til å tro at dette er noe annet enn en ulykke. Slike ting kan skje, slår operasjonsleder Aronsen fast overfor Dagbladet.

Han roser venninnas opptreden etter uhellet. Hun får nå hjelp på Sandefjord legevakt.

- Hun, personellet på båten og supporterklubben gjorde alle en god jobb. Det tok 19 minutter fra skipperen ble varslet til hun var reddet, påpeker operasjonslederen.

Sju grader
20-åringen var svært nedkjølt da hun ble funnet av mannskaper i en lettbåt.

- Det var sju grader i vannet, påpeker operasjonsleder Aronsen.

Leder i Blue Warriors, Helge Walberg (30), roser også skipspersonellets opptreden etter ulykka.

- Dette gikk veldig bra. Takk og lov. Vi har snakka med foreldrene hennes, og alle har det bra, sier Walberg til Dagbladet.

Vil evaluere
Linjedirektør Øivind Næss i Color Line sier selskapet vil evaluere episoden .

- Vi vil vurdere om det er noe vi kunne gjort annerledes, sier Næss om hvorvidt episoden kan få følger for skjenkerutinene på M/S Bohus.

Sparta-leder Tore Hov har ikke besvart Dagbladets henvendelser i natt.

JUBEL: Supporterklubben Blue Warriors opplevde marerittet på supporterturen til Stavanger. Her jubler de etter en Sparta-scoring.
Foto: Daniel Sannum Lauten/Dagbladet
JUBEL: Supporterklubben Blue Warriors opplevde marerittet på supporterturen til Stavanger. Her jubler de etter en Sparta-scoring. Foto: Daniel Sannum Lauten/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media