Jente (3) fløyet til sykehus etter ulykke på Østfoldbadet

Badeulykke i Askim i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ei jente er fløyet til Fredrikstad sykehus etter en ulykke på Østfoldbadet i Askim sentrum i ettermiddag.

- Ei drøyt tre år gammel jente fra Mysen kom kom ut i bassenget alene, men ble oppdaget, plukket opp og tatt hånd om, sier David Koth-Nordbye, daglig leder ved Østfoldbadet, til Dagbladet.

Førstehjelp Jenta skal ha svalgt en hel del klorvann. Tilstanden hennes er foreløpig uklar; Fredrikstad sykehus melder at jentas skader er «uklare, avventer resultat av videre undersøkelser». Hun ble imidlertid raskt tatt hånd om av kompetent personell:

- Det var både en lege og en sykepleier, en brannmann og en ambulansesjåfør som velvillig stilte opp og tok tak i tingene, i tillegg var våre folk på alerten. Det ble ytt førstehjelp og varslet, og hun ble hentet med legehelikopter, sier Koth-Nordbye, og legger til:

- Hun pustet og var ved godt mot da hun ble fraktet til sykehus. Men det er like dramatisk hver gang noe sånt noe skjer.

Debriefing Nå har badesjefen hatt en debriefing med staben, som han sier fulgte prosedyrene ved ulykker til punkt og prikke.

- Hun var ikke lenge under vann, og man fikk puls og åndedrett raskt i gang, sier Koth-Nordbye.

Jenta var sammen med besteforeldrene i badet, og foreldrene blir varslet om ulykka nå i ettermiddag.

Helikopter Vitner opplyser til Dagbladet at flere ambulanser og et ambulansehelikopter var på stedet, og jenta skal ha blitt fløyet til sykehus i helikopter.

Politiet har lite informasjon om saken.

- Vi har vært i kontakt med AMK og har fått bekreftet at en ung jente er tatt med til sykehuset i Fredrikstad, men vi har ikke vært involvert, sier operatør Reite i Follo-politiet til Dagbladet.

Dagbladet følger saken.