DØD: Den tre år gamle jenta som ble lagt inn på St. Olavs hospital med kritiske og livstruende skader, er død, opplyser politiet. Her fra pressekonferansen om saken i går ettermiddag, hvor lensmann i Namsos og Fosnes Svenn Ingar Viken og politiadvokat Amund fortalte at de hadde siktet moren og stefaren til barnet i saken. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
DØD: Den tre år gamle jenta som ble lagt inn på St. Olavs hospital med kritiske og livstruende skader, er død, opplyser politiet. Her fra pressekonferansen om saken i går ettermiddag, hvor lensmann i Namsos og Fosnes Svenn Ingar Viken og politiadvokat Amund fortalte at de hadde siktet moren og stefaren til barnet i saken. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Jente (3) fra Namdal som lå i koma med hodeskader er død

Den tre år gamle jenta som ble lagt inn på sykehuset med kritiske og livstruende skader, er død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet oppdaterer saken.

(Dagbladet): Den tre år gamle jenta fra Namdalen som ble lagt inn på sykehus med kritiske og livstruende skader natt til mandag, er død.

Det opplyser politiet, ifølge NTB.

- Vi fikk i dag melding fra St. Olavs hospital om at jenta som har ligget kritisk skadd på St. Olav, døde i dag klokka 10.30, sa Svenn Ingar Viken, lensmann i Namsos og Fosnes, under en pressekonferanse i ettermiddag, ifølge TV 2.

Legen slo alarm

Det var natt til mandag at den tre år gamle jenta ble tatt med til lege med alvorlige hodeskader. Legen slo alarm og mistenkte at barnet hadde blitt utsatt for vold.

Barnevernet tok deretter kontakt med politiet 03.02.

I mellomtida ble barnet fraktet til St. Olavs hospital i Trondheim for behandling. Der fikk barnet påvist kritiske og livstruende skader.

I går opplyste politiet på en pressekonferanse at barnet lå i koma. Nå har den tre år gamle jenta altså dødd av skadene.

Utvidet siktelsen

Moren og stefaren ble først siktet etter straffelovens paragraf 282, mishandling i nære relasjoner, for å ha utøvd grov vold mot barnet.

Denne siktelsen ble seinere endret til å omfatte straffelovens paragraf 274, som gjelder grov kroppsskade og har en strafferamme på 10 års fengsel.

Nå er siktelsen igjen endret fra å omhandle grov kroppsskade til grov kroppsskade med døden til følge, ifølge NRK.

Begge nekter straffskyld, og sitter i politiets varetekt.

Inntrøndelag tingrett besluttet onsdag ettermiddag å varetektsfengsle stefaren i fire uker. To av ukene skal være i full isolasjon.

Misforhold

Politiet mener imidlertid at moren og stefaren har hatt «en eller annen befatning med barnet som har gjort at barnet har fått skadene det har fått».

- Det er et misforhold mellom skadene barnet har blitt påført, og forklaringen til de siktede, sa politiadvokat Amund Sand i går.

Det har blitt gjennomført flere avhør, og vil bli gjennomført enda flere. Det er opprettet en egen etterforskningsgruppe som håndterer saken, og Kripos er koblet på for å bistå i etterforskningen.

Fra Øst-Afrika

- Moren til barnet er fra Øst-Afrika, er i 20-åra og har midlertidig opphold i Norge. Hun har vært bosatt i den aktuelle kommunen i Namdal siden 2015, sa lensmann Svenn Ingar Viken i Namsos og Fosnes i går.

Stefaren er også fra Øst-Afrika, men fra et annet land. Han skal ha oppholdstillatelse i Italia, ifølge politiet.

Det skal bo fire barn, deriblant det skadde barnet, på den aktuelle adressen.