Jente (3) ved bevissthet igjen etter damulykke

Storesøster og far fant henne under vann på naboens byggetomt i Røyken. Seint fredag kveld: tilstanden stabil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den snart tre år gamle jenta som ble funnet bevisstøs i en søledam i Åros i Buskerud ved 18-tiden, puster ved egen hjelp en time seinere.

Hun var ved bevissthet da ambulansehelikopteret dro til Rikshopsitalet med jenta ved 19.20-tiden i kveld.

— Tilstanden er stabil, sier kommunikasjonsrådgiver Alf Bøhler ved Oslo universitetssykehus til NTB ved 22.30-tiden fredag kveld.

- Ulykken skjedde i et relativt nyetablert byggfelt. På nabotomta til jentas familien har det vært graving i forbindelse med byggevirksomhet, og et gravehull på tomta er fylt med regnvann de siste dagene, sier politiets operasjonsleder Truls Fjeld i Søndre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.

Lekte med storesøster Jenta lekte sammen med storesøsteren, som ikke greide å hjelpe henne opp fra vannet. Hun løp da til faren, som kastet seg ut i vannet.

Han slet med å komme seg opp fra vannet på grunn av leire i bunnen. Da jenta var brakt på land, var naboer på plass for å starte førstehjelp, skriver Drammens Tidende.

Luftambulanse landet ved ulykkesstedet 18.30. Da var allerede personell fra en lokalt stasjonert ambulanse og brannvesenet i gang med livreddende hjelp.

Åros er et tettsted i Røyken kommune i Buskerud mellom Sætre og Røyken. Kommunens kriseteam ble varslet kort etter at politiet hadde fått melding om ulykken klokka 18.05.