Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tromsø-dødsfallene:

Jente (4) døde av drukning og alvorlig nedkjøling

Den fire år gamle jenta som døde torsdag kveld, er obdusert. Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at hun døde av drukning og alvorlig nedkjøling.

BLE HENTET LIVLØSE OPP: Mandag ble en kvinne og tre barn hentet livløse opp av vannet ved Fagereng i Tromsø. Det har i dagene etter blitt tent lys og lagt ned blomster på stedet. Foto: Daniel Lilleeng
BLE HENTET LIVLØSE OPP: Mandag ble en kvinne og tre barn hentet livløse opp av vannet ved Fagereng i Tromsø. Det har i dagene etter blitt tent lys og lagt ned blomster på stedet. Foto: Daniel Lilleeng Vis mer

Det skriver Troms politidistrikt i en pressemelding.

Tre av de fire personene som ble funnet i vannet i Tromsø mandag 2. desember, er nå omkommet.

Moren til den fire år gamle jenta er også obdusert fredag. Hennes foreløpige obduksjonsrapport er ventet førstkommende mandag, opplyser Troms politidistrikt i pressemeldingen.

SJOKKERENDE: Rektor ved voksenopplæringa i Tromsø, Lena Steinsvik Hansen, sier at både lærere og medelever av moren reagerte sterkt da de hørte hva som hadde skjedd. Video: Christian Wehus. Reporter: Trym Mogen Vis mer

Siktet for drap

En kvinne i 20-åra og ei jente (7) døde etter at de ble funnet livløse i sjøen i Tromsø mandag kveld. To små jenter, født i 2015 og 2018, ble sendt til Rikshospitalet i Oslo med livstruende skader.

Tidligere fredag morgen opplyste politiet at den fire år gamle jenta døde torsdag kveld. Hun hadde ligget kritisk syk og under høyintensiv behandling siden mandag.

Den avdøde kvinnen, som har blitt bekreftet å være barnas mor, er siktet for drap og drapsforsøk. Hun har fått oppnevnt Tore Pedersen som forsvarer, som sier saken mot henne uansett vil bli henlagt.

Faren har status som vitne

Barnas far har status som vitne i saken. Han har tilbrakt de siste dagene på Rikshospitalet sammen med de to døtrene.

- Han vet like lite som alle andre hvordan dette kunne skje. Han er opptatt av å få svar. Det får vi ta etter hvert. Vi må ta en dag om gangen, sa hans advokat, Erik Ringberg, til Dagbladet torsdag.

Familien er opprinnelig fra Sudan. Barnefaren har permanent oppholdstillatelse i Norge og kom i 2015, mens resten av familien hadde godkjent midlertidig opphold i Norge og kom i 2017.

Familien er ikke kjent av politiet fra før.

Ifølge kommunen hadde den avdøde moren tilknytning til et introduksjonsprogram gjennom flyktningtjenesten. Den eldste dattera gikk på Borgtun skole, hvor det tirsdag ble holdt minnestund. De to yngste jentene var tilknyttet en av byens barnehager.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media