Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jente (4) døde etter mandeloperasjon

Nå er saken henlagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen kan klandres for at en fire år gammel jente døde etter å ha fått fjernet mandlene ved Sykehuset Namsos i juni i år.

Politiadvokat Bjørn Terje Smistad i Nord-Trøndelag politidistrikt fastslår at det «verken fra foretakets eller noen enkeltpersons side er utvist markant avvik fra forsvarlig virksomhet».

Dermed blir saken som politiet har etterforsket sammen med Helsetilsynet, henlagt med begrunnelsen at forholdet ikke er straffbart.

Det var Helsetilsynet som ba politiet etterforske Sykehuset Namsos etter at fireåringen døde etter noe som skulle vært en helt ukomplisert operasjon. Hun ble operert under full narkose 14. juni. I løpet av natten fikk jenta pusteproblemer, og neste morgen ble hun sendt til Sykehuset Levanger der hun ble lagt i respirator. Til tross for kontinuerlig overvåking, døde jenta samme ettermiddag.

Det ble begjært obduksjon, og Helsetilsynet i Nord-Trøndelag ble varslet. Tilsynet ba politiet etterforske både hva som skjedde før og etter operasjonen. Det er foretatt en rekke avhør i saken, men ingen har hatt status som mistenkt.

Etterforskningen konstaterte at fireåringen døde av utbredt lungebetennelse. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media