Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jente (5) voldtatt på amerikansk ambassade

25 år gammel mann pågrepet.

VOLDTEKT: Det var inne på området til den amerikanske ambassaden i India at den fem år gamle jenta ble voldtatt. Foto: NTB Scanpix
VOLDTEKT: Det var inne på området til den amerikanske ambassaden i India at den fem år gamle jenta ble voldtatt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

En 25 år gammel mann er arrestert, mistenkt for å ha voldtatt en fem år gammel jente inne på eiendommen til den amerikansk ambassaden i den indiske hovedstaden, New Delhi, skriver BBC.

- Kjente hverandre

Mannen, som arbeider som sjåfør, skal ha voldtatt jenta, før han fortsatte med sine daglige rutiner, sier politiet.

- Mistenkte forventet ikke at jenta ville informere foreldrene sine, eller at noen ville ta kontakt med politiet, sier en talsmann for politiet.

Ifølge politiet skal mannen ha sett jenta leke utenfor sitt eget hus.

- Han lurte henne med seg til sitt hus og voldtok henne der, sier Eish Singhal, assisterende politisjef i New Delhi, ifølge Hindustan Times.

Både den antatte gjerningsmannen og den fem år gamle jenta bor ved den amerikanske ambassaden. Mistenkte jobber som sjåfør ved ambassaden, og bor sammen med foreldrene inne på ambassadeområdet.

Familiene til de to kjenner hverandre.

Voldtekten fant sted lørdag morgen. Tilstanden til jenta er stabil.

Hun har blitt undersøkt av leger, som har bekreftet at hun har blitt voldtatt. Den antatte gjerningspersonen ble pågrepet i sitt eget hjem.

- Han forventet ikke at hans lovbrudd ville føre til at politiet gikk til aksjon, sier Singhal.

100 seksuelle overgrep daglig

Voldtekt er et stort problem i India. Ifølge Indias byrå for nasjonal krimstatistikk meldes det daglig om rundt 100 seksuelle overgrep. Ifølge tall fra nyhetsbyrået DPA ble 33 658 kvinner og jenter voldtatt i India i 2018, men det antas å være store mørketall.

Ifølge de nyeste tallene så er så mye som hvert fjerde voldtektsoffer et barn. I 94 prosent av voldtektssakene kjenner offeret gjerningspersonen.

Voldtekt og seksuell vold mot kvinner har fått økende fokus i India i kjølvannet av at en 23 år gammel kvinne ble gruppevoldtatt og drept på en buss i New Delhi i 2012.

På tross av det økende fokuset har det jevnt og trutt kommet grusomme og nedslående historier fra India.

I januar 2018 ble 8 år gamle Asifa Bano bortført, dopet ned, voldtatt av seks menn og drept i Katuaregionene i India.

Den saken førte til store protester, da mange mente at myndighetene ikke hadde gjort nok for å forhindre overgrepssaker.