Jente (6) drept av bjørn

Familien angrepet i nasjonalpark i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En bjørn angrep en amerikansk familie, og drepte en seks år gammel jente i nasjonalparken Cherokee i Tennessee i går, melder AP.

Jentas mor og to år gamle bror ble også skadet i angrepet, som skjedde nær et tjern ved Chilowee-fjellet i Cherokee, ifølge Dan Hicks, talsmann for viltnemda i området.

Hadde sønnen i kjeften

Ifølge øyenvitner tok bjørnen opp gutten i munnen mens moren og forbipasserende forsøkte å jage den vekk med kjepper og steiner. Moren ble også skadet før hun klarte å jage vekk bjørnen.

Den seks år gamle søsteren sprang avgårde under angrepet, og ble senere funnet død, med bjørnen i nærheten. En parkvokter skal ha skutt minst ett skudd mot bjørnen før den stakk av.

Behandlet for skadene

Moren og sønnen ble fløyet til et sykehus i nærheten, der begge ble behandlet for skadene de pådro seg i kampen med bjørnen.

Omfanget av guttens skader er foreløpig uklart, men ifølge Hicks skal han være i kritisk tilstand.

Nå leter parkvoktere og viltnemda etter bjørnen i området rundt fjellet, og har også fått hjelp av lokale jegere for å lete gjennom området, som dekker flere tusen hektar.

DREPT AV BJØRN: Den seks år gamle jenta ble drept av en rasende bjørn i Tennessee i går. Illustrasjonsfoto: Scanpix
DREPT AV BJØRN: Den seks år gamle jenta ble drept av en rasende bjørn i Tennessee i går. Illustrasjonsfoto: Scanpix Vis mer