Tragedie i Colorado

Jente (6) falt i døden

Seks år gamle Wongel Estifanos døde tragisk da hun falt 30 meter fra en attraksjon i fornøyelsesparken Genwood Caverns Adventure Park, i Colorado. Etterforskning viser at hun ikke var sikret.

TRAGEDIE: Wongel Estifanos (6) mistet brått livet da hun og familien var på ferie og besøkte Glenwood Caverns Adventure Park. Foto: Privat/GoFundme
TRAGEDIE: Wongel Estifanos (6) mistet brått livet da hun og familien var på ferie og besøkte Glenwood Caverns Adventure Park. Foto: Privat/GoFundme Vis mer
Publisert

Etterforskningen av dødsfallet til den seks år gammel Colorado-jenta, Wongel Estifanos, har avdekket at operatører ikke klarte å kontrollere at hun hadde på seg en belte, melder The Independent.

Wongel Estifanos falt 30 meter og døde da familien besøkte Glenwood Caverns Adventure Park 5. september.

Overså varsel

Etterforskere fra Colorados avdeling for arbeid og sysselsetting har avdekket at barnet satt på de to setebeltene, i stedet for å ha dem festet korrekt, og at to nyansatte operatører ikke oppdaget det under rutinekontrollen, skriver The Independent.

Etterforskerne oppdaget også at et alarmsystem advarte om at Wongel ikke var sikret, men en av de ansatte tilbakestilte systemet og startet turen fordi de ikke var opplært godt nok til å vite hva de skulle gjøre med det.

Dan Caplis, advokaten til jentas familie, sier til The Independent at familien planlegger å saksøke parken, og er fast bestemte på å sørge for at dette aldri skjer igjen.

- Rapporten gjør det klart at dette er parkens feil, sier han.

- Dypt lei oss

Grunnleggeren av parken, Steve Beckley, sier til lokalavisa Denver Post at sikkerhet er, og har alltid vært, deres topprioritet.

FALLER: Her skal bestefar Stephen Openshaw vise barnebarnet sitt hvordan hun kan bruke sitt nye hoppetau - så går det galt. Video/Newsflare Vis mer

- Mer enn noe annet vil vi at Estifanos-familien skal vite hvor dypt lei oss vi er for tapet og hvor viktig det er for oss at vi sørger for at det aldri skjer igjen, sier Beckley.

- Tragisk

Familien har opprettet en innsamlingsaksjon for å få hjelp til å dekke utgiftene til jentas begravelse.

- Wongel var en vakker, omsorgsfull og munter jente. Livet hennes ble brått avsluttet i denne tragiske ulykken, skriver familien på siden for innsamlingen.

De skriver at foreldre, familie og hele lokalsamfunnet er knust av det tragiske og plutselige tapet. Vi vil at hele samfunnet skal stå sammen med familien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer