Jente (6) og gutt (10) til rette på Hovden

I god behold. - Riktig å varsle savnet, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De to barna som var savnet ved et elvestryk i Hovden i Setesdal i ettermiddag, er funnet i god behold, opplyser redningsleder Terje Langås ved Hovedredningssentralen på Sola til Dagbladet. 

De to barna, ei jente på seks år  og en gutt på 10 år, ble meldt funnet 13.35, i samme område der de ble meldt savnet en snau time tidligere.

Et Sea King redningshelikopter dro fra Sola mot Hovden i Setesdal ved 13-tiden.

- Vi er nå i ferd med å kalle redningsmannskapene tilbake. Vi kjenner foreløpig ikke detaljene savnet-meldingen, men vi har ikke fått inntrykk av at barna har vært i elva, sier operasjonsleder Roar Hansen i Agder politidistrikt til Dagbladet.no.

- Var dette en unødig redningsaksjon?

- Nei, nei.  Når noen oppfatter slike situasjoner skal politiet selvsagt varsles. Så setter vi full fart inntil situasjonen er avklart, sier operasjonslederen.

- Vi har fått en melding som gjør at vi frykter at to små barn kan ha blitt tatt av et elvestryk. Foreløpig vet vi ikke mer, opplyste vakthavende ved Hovedredningssentralen til Dagbladet.no.

Ifølge Fædrelandsvennens nettutgave ble de to barna  meldt savnet kl. 12.48.

De var på tur med voksne og fire andre barn langs Børtemannsbakken ved appartementshotellet i Hovden sentrum da de plutselig ble borte.

Det er stor vannføring i elva.

Lokalt politi, fjellredningstjenesten, frivillige og dykkere satte i gang med leteaksjon.