Jente (7) akte i døden

TROMSØ (Dagbladet): Ei sju år gammel jente omkom i en ulykke på riksvei 293 i Lakselvbukt i Tromsø ved 13-tida i går. Jenta akte ned oppkjørselen fra familiens hus da hun føyk rett ut i veibanen og traff fronten på en bil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjuåringen var rett utenfor sitt hjem og lekte i går formiddag før den tragiske ulykken skjedde. Hun akte i den rundt 30 meter lange oppkjørselen til huset og ned til hovedveien.

Det var faren til jenta som meldte om ulykken.

Døde momentant

Ambulansepersonell ankom stedet få minutter etter ulykken. De satte i gang gjenopplivningsforsøk og fortsatte med det til et ambulansehelikopter kom. Men livet sto ikke til å redde.

Klokka 13.30 ble jenta erklært død.

Vakthavende helikopterlege ved Regionsykehuset i Tromsø, Jonna Odorico, sier at jenta døde momentant av skader i hodet og bryst.

- Jenta hadde ingen sjanse da hun kom i susende fart på akebrettet. At det skulle hende på en så lite trafikkert strekning, er helt forferdelig, sier Odorico.

Tragedie for bygda

Det var vinterføre på strekningen og oppholdsvær da ulykken skjedde. Sjåføren av bilen var en dame fra Ulsfjord, som kjente jenta.

Are Leandersen kjørte på veien mot Tromsø da han kom forbi ulykkesstedet like etter at ambulansen hadde ankommet.

- Det var helt grusomt. Jenta lå på akebrettet, og ambulansepersonalet var i gang med opplivningsforsøk. Foreldrene var der. De var helt sønderknuste.

- Hun som kjørte bilen var i sjokk. Dette er en tragedie for hele bygda, for her kjenner alle hverandre, sier Leandersen.

Politiet har snakket med føreren av bilen og vitner til ulykken. De vil innkalle til formelle avhør og foreta undersøkelser av bilen til uka.