Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jente (7) hardt skadd

Med pappa som heisvakt og søsknene sammen med seg i bakken ble ei sju år gammel jente kjørt ned av en voksen alpinist. Sjuåringen ligger nå på Haukeland sykehus med alvorlige hodeskader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tragiske ulykken fant sted i alpinanlegget Breimsbygda Skisenter. Anlegget ligger på Utvikfjellet i Gloppen kommune i Nordfjord.

Lensmannsbetjent Nils-Ove Roset ved Gloppen lensmannskontor etterforsker ulykken:

- Foreløpig kan jeg ikke se at mannen som traff jenta, kan holdes strafferettslig ansvarlig. Det tyder på at dette var et hendelig uhell.

Ulykken inntraff ved 18-tida tirsdag kveld under kveldskjøring i flomlys og med god sikt.

Den vesle jenta var sammen med familien sin og øvde seg på å stå slalåm. Hun ble truffet like nedenfor et lite heng i den ellers slake bakken.

Det er grunn til å tro at mannen kom over kulen uten å være klar over jenta. Trolig kjørte han på henne bakfra.

- Jeg kan bekrefte at det var mannen som traff sjuåringen - ikke omvendt. Jenta hadde hjelm på hodet. Men selv med hjelm ble hun alvorlig skadd, sier lensmannsbetjent Roset.

Begge fra Byrkjelo

Både mannen i midten av 20-åra og den sju år gamle jenta kommer fra Byrkjelo, en knapp mil fra alpinsenteret.

- Alle som bor i Byrkjelo kjenner hverandre. Det gjør ulykken enda mer tragisk og vond for alle parter, sier lensmannsbetjent Roset.

Han ankom alpinanlegget på Utvikfjellet ved 19.30-tida, halvannen time etter ulykken. Da jobbet medisinsk personell med jenta på åstedet. Kort etter ble hun fløyet til Haukeland sykehus i Bergen.

Mannen som kjørte på jenta, har tatt ulykken svært tungt.

Kritisk

Jenta øvde seg på å stå slalåm sammen med eldre søsken. Det er uklart om noen av søsknene var øyenvitner til påkjørselen.

Ved Haukeland sykehus blir det opplyst at jenta ble operert for alvorlige hodeskader natt til i går. Tilstanden er kritisk, men stabil.