Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny voldtektssak ryster India:

Jente (7) skal ha fått ei krone og en sjokolade for å holde tett om voldtekt

- Han burde bli hengt, sier jentas mor.

PROTEST: De mange voldtektssakene i India har ført til massive demonstrasjoner. Her fra da en 8 år gammel jente ble voldtatt og drept i april. Foto: Reuters / NTB Scanpix
PROTEST: De mange voldtektssakene i India har ført til massive demonstrasjoner. Her fra da en 8 år gammel jente ble voldtatt og drept i april. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nok en gang har en grufull barnevoldtektssak rystet India. Tidligere denne uka kom det fram at ei 7 år gammel jente hadde blitt voldtatt like ved sitt eget hjem i New Delhi.

Etter overgrepet skal jenta ha fått 10 rupee (tilsvarende 1 norsk krone, journ.anm.) og en sjokolade for å ikke fortelle noen om overgrepet. Så skal hun ha blitt forlatt. Det skriver CNN.

Krever dødsstraff

Ifølge kanalen er en 21 år gammel mann nå pågrepet i saken, etter at 7-åringen selv pekte ham ut som gjerningsmann. Jentas mor har ytret ønske om at han blir dømt til døden som straff for voldtekten.

- Han burde bli hengt. Livstid i fengsel er en for mild straff, og er ingenting sammenlignet med det han har gjort, sier moren i et intervju.

OVERGREP: Se den rystende historien om Indias skyggesider, hvor jentunger blir utnyttet i et av de mest kyniske systemene du kan tenke deg. Video: CNN. Vis mer Vis mer

Etter å ha hatt enorme smerter, skal 7-åringen være på bedringens vei. Torsdag var hun ute av sykesenga og gikk for første gang siden voldtekten.

Voldtekt hvert 14. minutt

Voldtektssaken som denne uka har satt sinnene i kok i India, er på ingen måte den første. I april ble ei 8 år gammel jente funnet etter å ha vært savnet ei uke. Hun var blitt dopet ned, gjengvoldtatt og drept. Hendelsen førte til massive demonstrasjoner i India.

Indias voldtektsproblemer fikk for alvor oppmerksomhet i 2012, da medisinstudenten Jyoti Singh Pandey ble gjengvoldtatt og slått og voldtatt med en jernstang i 40 minutter inne på en buss. Kvinnen døde senere av organsvikt.

Seks år senere har en lang rekke voldtektssaker fra landet fått oppmerksomhet i media verden over. Ifølge det nasjonale krimregisteret i India, var det 39 000 voldtekter i India i 2016. Det betyr at det skjer en voldtekt hvert 14. minutt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!