Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jente (8) ble drept da hun bar bombe for terrorister

- Terrortrusselen er større enn noen gang, sier Afghanistans president.

BEKYMRET: De siste dagene har det vært mange selvmordsaksjoner i Afghanistan. President Hamid Karzai er bekymret. Foto: REUTERS/Omar Sobhani
BEKYMRET: De siste dagene har det vært mange selvmordsaksjoner i Afghanistan. President Hamid Karzai er bekymret. Foto: REUTERS/Omar Sobhani Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ei åtte år gammel jente ble i går bedt om å bære en bombebag i Waesbala-området i den sørlige provinsen Uruzgan i Afghanista, melder NTB.

Målet var en gruppe sikkerhetsstyrker, men bare den lille jenta omkom.

- Terroristene fikk den uskyldige åtte år gamle jenta til å bære en bag med bomba som hun skulle sette fra seg i nærheten av afghanske sikkerhetsstyrker, sier Sediq Seddiqi, talsmann for innenriksdepartementet, ifølge Reuters.

Ifølge talsmannen ble bomba detonert før hun kom fram til sikkerhetsstyrkene.

Økt terrortrussel - De detonerte bomben og drepte henne. Det var ingen andre som mistet livet, sier Seddiqi.

Tidligere har opprørere brukt enten kvinnelige selvmordsbombere eller kledd seg ut som kvinner, for å lettere komme tett på målene sine. Barn har vært lite brukt.

President Hamid Karzai mener terrortrusselen i landet er større enn noen gang. I går var han i et møte med presidentene i Iran og Pakistan, og målet var å få i stand en felles front mot terrorisme.

- Terrorismen styrker seg i Afghanistan. Dessverre, til tross for alt vi har oppnådd av utdanning, infrastruktur og rekonstruksjon, ligger ikke bare Afghanistan etter i fred og sikkerhet, men terrorismen truer Afghanistan og resten regionen mer enn noensinne, sier Karzai.

Internasjonal nedtrapping Samme dag ble 38 personer drept i et selvmordsangrep mot et sykehus i Logar-provinsen.

Flere av ofrene var kvinner og barn, som var på barselsavdelingen.

USAs president Barack Obama sa tidligere i uka at han i løpet av et år vil hente hjem 30 000 amerikanske soldater fra Afghanistan. Jonas Gahr Støre ønsker også å trappe ned det norske bidraget.

- Afghanerne skal overta ansvaret for sikkerheten i eget land. Prosessen med å overføre ansvaret er i gang. Vår rolle er å bidra til at de settes best mulig i stand til å påta seg dette ansvaret. Oppdraget endres, og gradvis tilbaketrekking av norske styrker rykker nærmere, sier utenriksminister Støre.