MOTTOK ANMELDELSE: Den 18 april i år mottok politiet en anmeldelse med mistanke om at den 8 år gamle jenta ble utsatt for vold. Politiet sendte saken videre til sosialtjenesten, men deretter skjedde det ingenting, ifølge  Kvällsposten. Den lille jenta ble onsdag kveld funnet død. To personer er pågrepet i saken, mistenkt for drap.
Foto: Anna Sunesson / TT / NTB scanpix
MOTTOK ANMELDELSE: Den 18 april i år mottok politiet en anmeldelse med mistanke om at den 8 år gamle jenta ble utsatt for vold. Politiet sendte saken videre til sosialtjenesten, men deretter skjedde det ingenting, ifølge Kvällsposten. Den lille jenta ble onsdag kveld funnet død. To personer er pågrepet i saken, mistenkt for drap. Foto: Anna Sunesson / TT / NTB scanpixVis mer

Jente (8) funnet død. Sosialtjenesten fikk bekymringsmelding 18. april

Der stoppet saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 18. april ble Blekinge-politiet varslet om at den åtte år gamle jenta, som sent i går ble funnet død i Karlskrona i Sverige, trolig ikke hadde det bra.

Ifølge Kvällsposten kontaktet Blekinge-politiet da sosialtjenesten, men der stoppet også saken. Ifølge avisa foretok ikke sosialtjenesten seg noe etter å ha mottatt henvendelsen.

- Vi vil iverksette en intern granskning om hvordan både vi og sosialtjenesten kan forbedre våre rutiner. Det forferdelige som har hendt må aldri skje igjen, uttalte rådmann Börje Dovstad i Karlskrona på en pressekonferanse i kveld.

- Familierelasjon Det var i 21-tida i går at politiet mottok meldingen om at en person var alvorlig skadet på en adresse i Karlskrona i Blekinge i Sverige. Da de ankom adressen fant de en død åtte år gammel jente.

I leiligheten befant det seg også et par - en 31 år gammel mann og en 30 år gammel kvinne. De er ifølge politiet ikke 8-åringens foreldre. Ifølge mannens advokat Christer Holmqvist har imidlertid paret en familierelasjon til jenta.

Både mannen og kvinnen er pågrepet i saken, og er mistenkt for drap på jenta.

- Opprettet sak Da politiet 18. april mottok anmeldelsen med mistanke om at jenta ble utsatt for vold, rykket de ut til adressen, ifølge Lotta Hansson i Blekinge-politiet.

- Det ble sendt en patrulje til stedet, som snakket med personen som hadde levert inn anmeldelsen. Deretter ble det opprettet en bekymringsmelding som ble sendt videre til sosialtjenesten. Hva som skjedde siden er ukjent for oss, sier hun.

Ifølge politiet bodde den lille jenta permanent hos det mistenkte paret. Svensk politi har fremdeles ikke klart å komme i kontakt med foreldrene til 8-åringen, som de tror befinner seg i Palestina, skriver Kvällsposten,

- Vi gjør det vi kan, men vi har hittil ikke lykkes med å komme i kontakt med foreldrene, sier Lotta Hansson i Bleking-politiet.

Nekter straffskyld Både den pågrepne mannen og kvinnen skal være kjenninger av politiet - han i forbindelse med mishandling og kvinnen i forbindelse med tyveri, ifølge avisa.

Mannen nekter straffskyld.

FUNNET DØD: Politi på vei inn i boligblokken i Karlskrona der en åtte år gammel jente ble funnet død onsdag kveld. Politiet mistenker at jenta er drept og to personer er pågrepet i saken.
Foto: Anna Sunesson / TT / NTB scanpix
FUNNET DØD: Politi på vei inn i boligblokken i Karlskrona der en åtte år gammel jente ble funnet død onsdag kveld. Politiet mistenker at jenta er drept og to personer er pågrepet i saken. Foto: Anna Sunesson / TT / NTB scanpix Vis mer

- Han har gitt politiet en lang og detaljert forklaring, men hva den inneholdt ønsker jeg ikke gå inn på, sier hans advokat Christer Holmqvist til Kvällsposten.

- Kranglet Naboene som flere medier har snakket med sier at paret også har egne barn, trolig tre, boende i leiligheten.

- Vi har vært litt bekymret for barna i familien. Det lille åtte år gamle jenta måtte gå ut med søpla og vaske klær selv. Jeg har møtt henne i vaskerommet flere ganger. Det føltes ikke riktig at en liten jente må gå alene til vaskerommet, når man tenker på alt det elektriske som finnes der, sier naboen.

Hun skal ha hørt krangling i leiligheten i går kveld, samme kveld som jenta ble funnet skadd.

- Det hørtes ut som de kranglet om noe. De snakket med høye stemmer.

SPERRET AV: - Vi har vært litt bekymret for barna i familien. Det lille åtte år gamle jenta måtte gå ut med søpla og vaske klær selv, skal naboer ha fortalt til Aftonbladet. Nå viser det seg også at politiet mottok en anmeldelse om forholdene jenta levde i den 18. april i år.
Foto: Anna Sunesson / TT / NTB scanpix
SPERRET AV: - Vi har vært litt bekymret for barna i familien. Det lille åtte år gamle jenta måtte gå ut med søpla og vaske klær selv, skal naboer ha fortalt til Aftonbladet. Nå viser det seg også at politiet mottok en anmeldelse om forholdene jenta levde i den 18. april i år. Foto: Anna Sunesson / TT / NTB scanpix Vis mer