Jente (8) sultet seg til døde

Hadde ekstrem tannlegeskrekk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sophie Waller (8) fra Cornwall i England led av ekstrem tannlegeskrekk.

Da melketennene hennes løsnet, nektet 8-åringen plent å spise, drikke eller sove. En måned senere døde hun av nyresvikt.

Nå har retten slått fast at Royal Cornwall Hospital har skyld i 8-åringens bortgang, skriver Times Online.

Ble erklært på bedringens vei
Den 7. november 2005 hadde legene operert bort åtte av melketennene hennes for å få Sophie til å spise igjen, men til ingen nytte. Hun nektet å åpne munnen, og måtte få intravenøs næring.

Ti dager senere erklærte sykehuset at hun var blitt bedre, og sendte henne hjem. Sophie fortsatte imidlertid å gå ned i vekt.

Foreldrene forsøkte å få datteren til behandling igjen, men ble bedt av sykehuset om å vente på en time hos en barnepsykolog. I mellomtiden hadde journalen hennes blitt sendt til feil lege, og Sophie Waller fikk dermed ikke legebehandling før hun døde.

- Udiagnostisert psykologisk lidelse
- Sophie hadde en udiagnostisert, psykologisk lidelse. Denne lidelsen ble ikke tatt på alvor, noe som forhindret at hun fikk den livsnødvendige medisinske hjelpen hun trengte, sa rettsmedisiner Emma Carlyon i retten på mandag.

Fra operasjonen og til hun ble funnet død, hadde 8-åringen mistet 11 kilo, skriver BBC.

Etter at retten hadde lest opp dommen, unnskyldte sykehuset seg overfor foreldrene.

- I ettertid ser vi at det var en kommunikasjonssvikt mellom helseorganisasjonene og med Sophies foreldre, og det beklager vi veldig.