Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jente (8) truffet av tømmerstokk

Askim-jenta ble fløyet til sykehus med alvorlige skader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Klokka 12.50 fikk politiet melding om ei ulykke utenfor Trippestadlia barnehage i Askim. Politi og luftambulanse ble sendt til stedet.

- Jenta har fått en tømmerstokk over seg. Hun har fått store knusningsskader i hode og bryst, og er fløyet til Ullevål sykehus med luftambulanse. Vi vet ikke mer om omstendighetene, sa operasjonsleder Jarl Andersen ved Follo politidistrikt kort tid etter ulykken.

Åtteåringen er nå under behandling på Ullevål universitetssykehus.

- Jenta har alvorlige skader i hode og buk. Tilstanden er stabil, sa sykehusets informasjonsrådgiver Alf Bøhler til Dagbladet.no klokka 17.

Utenfor barnehage

Meldingen til politiet gikk først ut på at det var et barnehagebarn som var skadd, men det raskt klart at ulykken hadde funnet sted utenfor barnehageområdet i Enerveien 14, like ved Korsgård skole, der jenta er elev.

- Jenta fikk en tømmerstokk fra et tømmervelte over seg. Barnehagen har ikke noe med dette å gjøre, annet enn at ulykken skjedde like utenfor barnehagens gjerde, sier politioverbetjent Øystein Eng ved Askim politistasjon.

Ifølge VG Nett veide tømmerstokken omkring 500 kilo, og jenta lå under den i 10 minutter før den ble løftet bort.

HER SKJEDDE ULYKKEN: Skadestedsleder Henning Fredriksen ved siden av tømmerstokken den åtte år gamle jenta fikk over seg. MMS-Foto: HANS ARNE VEDLOG
HER SKJEDDE ULYKKEN: Skadestedsleder Henning Fredriksen ved siden av tømmerstokken den åtte år gamle jenta fikk over seg. MMS-Foto: HANS ARNE VEDLOG Vis mer

- Vi jobber nå med å undersøke tømmervelta, for å se om den er forsvarlig sikret, og hvordan den er plassert. Vi får hjelp til dette av skogbrukskontoret i kommunen. Dette er den første, innledende delen av etterforskningen, så får vi se om noen ikke har gjort jobben sin i forbindelse med ulykken, sier Eng til Dagbladet.no.

Skjedde trolig under lek

Politioverbetjent Øystein Eng sier jenta trolig var på vei hjem fra skolen da ulykken skjedde.

- Det skjedde trolig under lek. Sannsynligvis er det vitner til hendelsen, men vi tar oss nå av foreldrene i første omgang før vi avhører vitner Eng

Kommunalsjef Sigmund Vister i Askim kommune er på reise, og var ikke orientert om ulykken da han ble kontaktet.

- Men vi har planer for å håndtere slike kriser, sier Vister på telefon fra Trøndelag.

- Jeg vet foreløpig ikke noe mer om hva som har skjedd. Jeg er på stedet nå. Det er rutiner for kriseteam i slike tilfeller og jeg regner med de blir satt i gang, sa ordfører Trygve Westgård i Askim kommune til Dagbladet.no tidligere i dag.

UYLYKKE: Ulykka skal ha skjedd rett utenfor Trippestadlia Barnehage i Askim.
RETT VED BARNEHAGEN: Den åtte år gamle jenta som ble skadd skal være elev ved Korsgård skole, markert med rødt nede til høyre på kartet. Ulykken skjedde like utenfor Trippestadlia barnehage øverst til venstre på kartet.
KORSGÅRD SKOLE: Den skadde jenta er elev ved Korsgård skole et lite stykke fra ulykkesstedet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!