Jente (9) banket opp - sendt tilbake i undervisningen

Mamma ikke varslet. Måtte til sykehus i ambulanse etter tre skoletimer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ei ni år gammel jente lå i morges ennå på Sykehuset Buskerud med en kraftig hjernerystelse etter en voldsepisode på Brandengen skole i Drammen i går.

Dunket hodet i gulvet

Det var i 08.15-tida at det oppsto en krangel i gangen utenfor klasserommet som endte med at en gutt skal ha lagt jenta i bakken, før han tok tak i flettene hennes og dunket niåringenes hode tre ganger i gulvet, skriver Drammens Tidende. Det var ingen voksne vitner til overfallet, men medeleven som angrep skal senere ha bekreftet hendelsesforløpet.

Klassens kontaktlærer kom til stedet like etter voldsepisoden. Men verken foresatte, lege eller skolens ledelse skal da ha blitt varslet.

Gutten ble tatt ut av klassen, men den skadde og gråtende niåringen ble sendt tilbake til undervisningen, da tilstanden hennes ble oppfattet som bra.

Det var først da jentas mor rundt tre timer seinere kom til skolen i et annet ærend at hun fikk vite om overfallet i skolekorridoren. Hun ble sint og tok med seg datteren hjem.

Niåringen ble ifølge Drammens Tidende i løpet av kort tid mye dårligere , kastet opp og klaget over hodesmerter.

- Uforståelig

Morens fastlege rekvirerte umiddelbart ambulanse da han fikk vite om hendelsesforløpet, og på akutten ved Sykehuset Buskerud ble det konstatert at jenta var påført en kraftig hjernerystelse.

Moren reagerer overfor Drammens Tidende kraftig på at skolen tilsynelatende ikke tok hendelsen på alvor.

-Jeg forstår ikke hvorfor ikke skolen varslet meg eller tok kontakt med lege, sier 32-åringen.

Også før helga skal niåringen ha blitt fysisk angrepet av samme medelev, uten et like alvorlig resultat. Likevel skal de to elevene ha vært uten oppsyn av voksne i minuttene før undervisningen startet i går.

- Feilvurdering

Rektor Odd Sveen ved Brandeggen skole legger seg flat etter håndteringen av saken

-Mine ansatte har nok ikke skjønt hvor alvorlig dette var, men jenta skal ha virket i ok form. I ettertid ser vi at dette var en feilvurdering, sier han til Drammens Tidende.

Sveen ble ikke selv varslet om hendelsen før avisa tok kontakt.

- Det er tragisk at en krangel mellom barn innenfor skolens vegger, får så voldsomme konsekvenser. Dette vil ryste oss alle. Nå må vi gå i oss selv, sier rektoren.