Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jente (9) død etter brannen i Bergen

Tilstanden fortsatt alvorlig for tre andre i familien.

BERGEN: En familie på seks personer ble brakt til sykehus etter at en brann brøt ut i de tidlige morgentimer 4. januar. Brannen brøt ut i den ene delen av en tomannsbolig i Ytrebygda ved Flesland i Bergen. Fire av de seks personene fikk livreddende førstehjelp på stedet. Video: Leif Stang / Dagbladet Vis mer

Ei ni år gammel jente er bekreftet død sent lørdag kveld etter brannen i et rekkehus i Søreidgrend i Bergen i går.

Tilstanden er fortsatt alvorlig for tre andre i familien, som fortsatt ligger på sykehus.

Jenta på ni er en av de fire som ble hentet ut av brannmannskapene, melder politiet i en pressemelding.

- De tre øvrige som ble hentet ut av brannmannskapene får intensivbehandling, og tilstanden er alvorlig og fremdeles uavklart. Vi ber om respekt for at det ikke vil bli gitt ytterligere oppdateringer om helsetilstand, melder Helse Bergen søndag.

Familie fra Syria

Det var en familie på sju, to voksne og fem barn, som bodde i rekkehuset. Barna er i alderen 7 til 18 år. Familien er opprinnelig fra Syria, ifølge politiet.

Vest politidistrikt har på grunn av sakens alvorlighetsgrad bedt om bistand fra Kripos vedrørende de kriminaltekniske undersøkelsene på brannstedet.Politiet har ikke nye opplysninger om brannårsak utover at brannen har startet inne i huset.

Mor og tre barn ble fraktet til Haukeland universitetssjukehus med livstruende skader lørdag morgen etter at brannen ble oppdaget ved 06.30-tiden.

Far og en sønn kom seg ut av den røyktette boligen.

- Brannen er så alvorlig at politiet uansett trenger bistand fra ytterste kompetanse for å få klarlagt hvordan brannen har oppstått og hva som har skjedd, sier politistasjonssjef Torgils Lutro i Bergen til Dagbladet søndag morgen.

Pårørende varslet - barn gjenforent

Kripos er ventet til brannstedet i Skraneveien sør i Bergen mandag. Boligen er plombert og avsperret.

Politiets tekniske etterforskere i Bergen var inne i boligen lørdag for å ta bilder og skaffe en oversikt.

Politistasjonssjef Lutro opplyser til Dagbladet at pårørende til familien er varslet om brannen.

Seks av familien på sju var hjemme under brannen.

- Ett av barna var på overnattingsbesøk i nabolaget. Barnet ble gjenforent med familiemedlemmer lørdag formiddag, opplyser politistasjonssjefen.

Naboer våknet tidlig lørdag morgen av far og sønn som hadde kommet seg ut av huset og ropte på familiemedlemmer inne.

Vinduene var dekket av tett røyk.

Det er tre etasjer i tomannsboligen - kjeller og to ordinære boligetasjer over.

UTRYKNING: Brannen ble oppdaget ved 06-30-tida lørdag morgen. Det er ikke synlige brannskader på husets fasade.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
UTRYKNING: Brannen ble oppdaget ved 06-30-tida lørdag morgen. Det er ikke synlige brannskader på husets fasade. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Haukeland ivaretar

Vakthavende kommunaldirektør Tommy Johansen opplyser til Dagbladet at far og de to barna som ikke er livstruende skadd, blir tatt hånd om av Helse Bergen og Haukeland universitetssjukehus.

- Kommunen setter krisestab når det er voldsomme situasjoner som krever veiledning til berørte om ulike hjelpetiltak innad i kommunen og og om hjelp andre steder. Det har vært henvendelser til livskrisetelefonen, blant annet, i denne saken, sier kommunaldirektøren, som samordner tiltakene etter brannen.

Her er Bergen kommunes oppdaterte informasjonsside om krisehjelp.

Ikke påsatt

Politistasjonssjefen opplyser til Bergensavisen at mor og de tre barna var i den øverste etasjen og at det ikke er mistanke om at brannen er påsatt.

Politi og brannvesen fant raskt ut at det brant i etasjen mellom kjelleren og toppetasjen i boligen.