Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dødsbrannen i Bergen

Jente (9) døde: - Barna reagerer ulikt

Ei 9 år gammel jente døde etter en brann i en tomannsbolig i Bergen. Rektor ved jentas skole forteller om klassekamerater i sorg.

BERGEN: En familie på seks personer ble brakt til sykehus etter at en brann brøt ut i de tidlige morgentimer 4. januar. Brannen brøt ut i den ene delen av en tomannsbolig i Ytrebygda ved Flesland i Bergen. Fire av de seks personene fikk livreddende førstehjelp på stedet. Video: Leif Stang / Dagbladet Vis mer

BERGEN / OSLO (Dagbladet): Ei ni år gammel jente ble bekreftet død seint lørdag kveld etter en brann i en tomannsbolig i Søreidgrend i Bergen. Tilstanden for tre andre i familien ble beskrevet som alvorlig søndag ettermiddag.

I dag informerer Helse Bergen til Bergensavisen at status på de tre fortsatt er uavklart.

Det har ifølge politiet oppstått mye rykter i forbindelse med brannen.

Kripos på plass

- Jeg har aldri opplevd maken til rykteflom i noen sak, sier politistasjonssjef Torgils Lutro til Dagbladet.

Videre forteller Lutro at han ikke forstår hvor ryktene stammer fra.

- En ni år gammel jente døde lørdag kveld. Tilstanden for en voksen og to barn er uforandret. De får intensiv behandling på Haukeland universitetssykehus, sier han.

KRIPOS: Kripos er nå i boligen som brant i Ytrebygda på lørdag, der en jente på 9 år omkom og tre andre er alvorlig skadet. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
KRIPOS: Kripos er nå i boligen som brant i Ytrebygda på lørdag, der en jente på 9 år omkom og tre andre er alvorlig skadet. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Foto: Leif Stang / Dagbladet
Foto: Leif Stang / Dagbladet Vis mer

Tekniske etterforskere fra Kripos har kommet til Bergen og ble først informert av politiet ved politihuset i Bergen sentrum før reiste til huset.

- Vi har avhørt innsatspersonell og naboer om hva de observerte i og ved huset tidlig lørdag morgen. En sentral del av etterforskningen er arnestedet og husets beskaffenhet, sier Lutro.

Klokka 12.20 forteller Dagbladets reporter at Kripos er på plass utenfor boligen. Det er to personer fra Kripos, sammen med to fra politiet i Bergen.

LYS: Blomster og lys ved huset i Ytrebygda i Bergen som brant. En jente på ni år døde, og tre andre er alvorlig skadd. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
LYS: Blomster og lys ved huset i Ytrebygda i Bergen som brant. En jente på ni år døde, og tre andre er alvorlig skadd. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Minnestund

Mandag flagget skolen til den omkomne jenta på halv stang. Rektor Terje Tviberg ved Aurdalslia skole forteller til Dagbladet at han har samlet alle elevene, ansatte og en del foreldre for en minnestund ved skolen i formiddag.

- Vi har hatt prest her som har snakket om sorg og sorgreaksjoner. Det viktigste for oss er å ta vare på barna og ansatte som er sterkt berørt.

REKTOR: Terje Tviberg. Foto: Leif Stang / Dagbladet
REKTOR: Terje Tviberg. Foto: Leif Stang / Dagbladet Vis mer

Skolen har også oppbemannet med flere lærere og assistenter, og har helesykepleier som vil bistå de som trenger det.

- Barna reagerer ulikt, sorgen kommer på forskjellig måte. De vi ikke trodde ville reagere, gjør det likevel, sier Tviberg.

En bok hvor barna kan skrive minner i er nå i fjerde klasse, hvor niåringen var elev. Den skal gå fra klasse til klasse senere i dag.

- De ansatte her har gjort en kjempejobb. Jeg er stolt av alle som jobber her, forteller rektor Tviberg.

HALV STANG: Mandag flagget Aurdalslia skole på halv stang. Foto: Leif Stang / Dagbladet
HALV STANG: Mandag flagget Aurdalslia skole på halv stang. Foto: Leif Stang / Dagbladet Vis mer

Ble funnet bevisstløse

Brannen brøt ut i 6.30-tida lørdag i den ene delen av en tomannsbolig i bydelen Ytrebygda. Det var en familie på sju, to voksne og fem barn, som bodde i tomannsboligen. Barna er i alderen 7 til 18 år. Familien er opprinnelig fra Syria, ifølge politiet.

Brannvesenet og politiet antar at brannen startet i 2. etasje i tomannsboligen. Det kan ha vært ulmebrann som har utviklet seg over lengre tid.

Seks familiemedlemmer var hjemme under brannen. Far og en sønn kom seg ut av den røyktette boligen. Moren og tre døtre ble funnet bevisstløse i sine soverom i tredje etasje.

Ett av barna var på overnattingsbesøk i nabolaget, og ble gjenforent med familiemedlemmer lørdag formiddag.