Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jente (9) funnet - 92 år gammel mann pågrepet i Mysen

Tips fra kvinne med ubehagelig opplevelse. Funnet i fremmed leilighet 06.45. - Nå er vi veldig glade, sier lensmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  Den ni år gamle jenta som har vært sporløst forsvunnet  Mysen i Østfold siden 15.30-tiden i går, ble funnet like før klokka 07 i morges i god behold.

- En mann er pågrepet. Jenta ble funnet i hans leilighet etter at vi etterforsket tips vi fikk i løpet av natta, sier lensmann Henning Tollefsrud i Eidsberg til Dagbladet.no.

Den pågrepne mannen er 92 år gammel, og politiet fikk tips fra en kvinne som tok kontakt om en ubehagelig opplevelse på samme tidspunkt som den ni år gamle jenta forsvant. Kvinnen skal ha fått tilbud om «å bli med» mannen hjem.

- Mannen er ennå ikke avhørt. Vi må blant annet sjekke ut om han er tilregnelig, sier lensmannen til NRK Dagsnytt.

Tollefsrud sier til Dagbladet.no at 92-åringen ikke er en såkalt kjenning av politiet, så langt han vet.

Det var ved 18.30-tiden i går kveld at mor og stefaren til den ni år gamle thailandske jenta meldte henne savnet fordi hun ikke var kommet hjem fra skolen.

Uten spor fra 15.30

Hun bor bare drøye to kilometer fra Mysen barneskole, går langs mye trafikkerte riksvei 22 gjennom Mysen sentrum. Alle spor stoppet ved Berger-krysset i 15.30-tiden. Da hadde hun bare en kilometer hjem.

 STORAKSJON:  Politi og store frivillige mannskaper lette i natt etter den savnede jenta i Mysen. Foto: tipser.no/DANIEL D. LAABAK,
STORAKSJON: Politi og store frivillige mannskaper lette i natt etter den savnede jenta i Mysen. Foto: tipser.no/DANIEL D. LAABAK, Vis mer

- Jenta har aldri gått seg bort før og hun snakker godt norsk. I morgentimene satte vi i gang etterforskning i tillegg til selve leteaksjonen, og det var et tips som førte oss fram til leiligheten der jenta ble funnet. Jeg vet foreløpig ikke om den pågrepne mannen kjente jenta fra før, sier lensmannen.

Mor kom fra Thailand for fem år siden og jenta først for to år siden. De bor sammen med morens mann og jentas yngre søsken.

Lette i natt

Seks politihunder, Sea King redningshelikopter, over 50 frivillige og politiet lette i natt uten resultat.

Ved 06-tiden ble letingen og etterforskningen trappet opp. Politihelikopteret på Gardermoen ble satt inn i søket.

image: Jente (9) funnet - 92 år gammel mann pågrepet  i Mysen
SISTE SPOR: Her ved Mega-butikken på Mørstadsenteret like før klokka 15 og ved Berger-krysset ved 15.30-tiden i går stoppet alle spor etter den ni år gamle jenta.
-VELDIG GLADE: -Vi er veldig glade og lettet etter at jenta ble funnet i god behold like før 07 i morges, sier lensmann Henning Tollefsrud i Eidsberg.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media