SØKTE I DØDSBØLGENE: Redningsmannskap leter her etter to jentene på ni år som falt i vannet i Kristiansund søndag kveld. Ei tredje jente overlevde. Hun er tvillingsøsteren til ei av de omkomne. Foto: Brunsvika.net/Scanpix
SØKTE I DØDSBØLGENE: Redningsmannskap leter her etter to jentene på ni år som falt i vannet i Kristiansund søndag kveld. Ei tredje jente overlevde. Hun er tvillingsøsteren til ei av de omkomne. Foto: Brunsvika.net/ScanpixVis mer

Jente (9) så tvillingsøsteren bli tatt av dødsbølgen

Området der jentene lekte er beryktet for sitt voldsomme vær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| KRISTIANSUND (Dagbladet): Jenta som overlevde dødsbølgene utenfor Kristiansund i går er tvillingsøster til ei av de omkomne jentene. Hun ble et maktesløst vitne til at søsteren og den jevnaldrende venninna ble tatt av de voldsomme vannmassene.

- En av de omkomne er tvillingsøsteren til hun som overlevde, bekrefter stabssjef Geir Kristoffersen i Nordmøre og Romsdal politidistrikt nå overfor Dagbladet.

Han forteller at meldinga politiet mottok i 1830-tida i går kveld lød på at et vitne hørte rop og skrik fra havbrynet.

StorhavetStore politistyrker og redningsskøyta «Erik Bye» deltok i redningsarbeidet.

- Vi er rett ut på storhavet her; vestaværet blåser rett inn på land. Neste stopp er Island, sier stabssjefen om området jentene lekte i.

Svabergene er beryktet for sitt ublide vær, og Kristoffersen sier dette ikke var første gang havet har tatt menneskeliv i området.

FØRST PÅ STEDET: Redningsskøyta «Erik Bye» var første båt på stedet, og forteller at de tok kontroll over søket. Den ene jenta ble funnet inne med fjæresteinene, den andre litt lenger ute på havet. Besetningen om bord (fra venstre) Roger P. Jensen, Thomas Vest Heden og skipper Jørgen Nygård. FOTO: BJARNE YTRØY
FØRST PÅ STEDET: Redningsskøyta «Erik Bye» var første båt på stedet, og forteller at de tok kontroll over søket. Den ene jenta ble funnet inne med fjæresteinene, den andre litt lenger ute på havet. Besetningen om bord (fra venstre) Roger P. Jensen, Thomas Vest Heden og skipper Jørgen Nygård. FOTO: BJARNE YTRØY Vis mer

Ingen pårørende til stede- Dette er et slikt område der alle barn får beskjed om at de ikke får lov å leke, forteller Kristoffersen til Dagbladet. Han sier det kan ha vært nysgjerrighet som drev jentene til å leke i området.

- Det var ingen pårørende til stede, gjør stabssjefen det klart.

Sykehuset i Kristiansund drev gjenopplivning på jentene fram til klokken 22.30. Rett før midnatt bekrefter politiet at begge jentene druknet.

Det hersker i dag en tung stemning over Dalabrekka skole, der jentene gikk. Skolen flagger på halv stang.

Kirkelandet kirke holder åpent fra klokka 12 i dag. Alle som har behov for det kan komme og tenne lys og minnes de to jentene.

HALV STANG: Sorgen ligger tungt over Dalabrekka skole. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
HALV STANG: Sorgen ligger tungt over Dalabrekka skole. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer