Jente fra Trøndelag tiltalt for voldtekt av gutt

Nekter skyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ei jente seint i tenåra fra nordlige Trøndelag møtte i dag i retten, tiltalt for å ha forgrepet seg seksuelt på en gutt på samme alder, skriver Trønder-Avisa.

Nekter skyld

Jenta er tiltalt etter den nye straffelovens paragraf 291, om voldtekt, som har en strafferamme på ti års fengsel. En tredje person, en gutt, er tiltalt for medvirkning.

- Hun nekter straffskyld, og opplever saken som veldig belastende, sier jentas forsvarer Eli Anne Krystad til Dagbladet.

Også den medtiltalte gutten nekter straffskyld. Alle de involverte var over den seksuelle lavalder på hendelsestidspunktet.

Privatfest

Ifølge tiltalen skjedde voldtekten på en privatfest i en leilighet med mange ungdommer til stede. De tre involverte befant seg på et rom, hvor voldtekten - i form av berøring - skal ha funnet sted.

Den fornærmede gutten var svært beruset og ute av stand til å motsette seg overgrepet, men våknet underveis. Andre festdeltakere grep deretter inn, har aktor Malin Borg tidligere uttalt til Trønder-Avisa.

Det gikk over en måned før gutten anmeldte voldtekten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.