Jente fra Trøndelag tiltalt for voldtekt av gutt

Nekter skyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ei jente seint i tenåra fra nordlige Trøndelag møtte i dag i retten, tiltalt for å ha forgrepet seg seksuelt på en gutt på samme alder, skriver Trønder-Avisa.

Nekter skyld

Jenta er tiltalt etter den nye straffelovens paragraf 291, om voldtekt, som har en strafferamme på ti års fengsel. En tredje person, en gutt, er tiltalt for medvirkning.

- Hun nekter straffskyld, og opplever saken som veldig belastende, sier jentas forsvarer Eli Anne Krystad til Dagbladet.

Også den medtiltalte gutten nekter straffskyld. Alle de involverte var over den seksuelle lavalder på hendelsestidspunktet.

Privatfest

Ifølge tiltalen skjedde voldtekten på en privatfest i en leilighet med mange ungdommer til stede. De tre involverte befant seg på et rom, hvor voldtekten - i form av berøring - skal ha funnet sted.

Den fornærmede gutten var svært beruset og ute av stand til å motsette seg overgrepet, men våknet underveis. Andre festdeltakere grep deretter inn, har aktor Malin Borg tidligere uttalt til Trønder-Avisa.

Det gikk over en måned før gutten anmeldte voldtekten.

- Saken har vært en påkjenning for ham. Livet har vært vanskelig, sier hans bistandsadvokat Hege Bjørgum Skillingstad til Dagbladet.

- Husker ikke

Den tiltalte jenta har forklart at hun ikke husker stort fra tidsrommet da voldtekten skal ha funnet sted. Ifølge påtalemakten besto den medtiltalte guttens medvirkning i at han oppfordret henne til å begå overgrepet, mot at hun skulle få to sigaretter.

Rettssaken er berammet over to dager, og til sammen tolv vitner er innkalt. I dag forklarte den fornærmede gutten og en rekke av festdeltakerne seg. I morgen skal rettspsykiatere uttale seg om den medtiltalte gutten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer