Jente funnet etter 9 års fangenskap

Fusako Sano var ni år gammel da hun forsvant sporløst fra en baseballkamp. Nå er hun kommet til rette etter å ha blitt holdt fanget i ni år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Store politistyrker ble satt inn for å lete etter lille Fusako da hun forsvant under baseballkamp i den japanske byen Niigata for ni år siden. Men jenta var sporløst borte. Ingen mistenkte at hun var blitt kidnappet, foreldre og politiet antok at hun druknet. På fredag kom den grusomme sannheten for en dag.

Holdt fanget

Fusako ble bortført av en sinnsyk mann. Han holdt henne fanget i ni år helt til hun ble oppdaget for et par dager siden. Fusako fikk aldri forlate andre etasje i huset hvor hun ble holdt fanget. Den 37 år gamle mannen bodde sammen med moren, men moren fikk aldri gå opp i annen etasje av den voldelige sønnen. Ifølge politiet visste hun ingenting om fangen i etasjen over.

Kledd i mannsklær

I forhør med politiet har jenta forklart at hun ikke ble mishandlet eller utsatt for overgrep. Hun fikk mat tre ganger om dagen, og ble kledd i mannsklær. På fredag ble moren til kidnapperen bekymret for sin sønn, som opptrådte mer underlig enn vanlig. Helsepersonell ble tilkalt, og 18 år gamle Fusako ble oppdaget.

I går ble Fusako gjenforent med sin familie som ikke kjente henne igjen med en gang. Ikke så rart siden hun var ei lita jente sist gang de så henne. Kidnapperen er innlagt på psykiatrisk sykehus.