Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jente funnet i vannet i Halden

Nødetater rykket ut til Krusetertjern etter funn av ei jente i vannet. Hjerte-lunge-redning ble utført på stedet. Vedkommende er nå fraktet til Rikshospitalet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Øst melder på Twitter i 21.30-tida onsdag kveld, om mulig drukning i Halden ved det populære badestedet Krusetertjern, nord for Halden.

Politiet opplyser om at en luftambulanse letter fra stedet klokka 22.16 og frakter jenta til Rikshospitalet.

Det ble meldt om en person som ikke kom opp igjen fra vannet da vedkommende badet i Krusetertjern onsdag kveld. Hjerte-lunge-redning startet kort tid etter personen ble reddet opp fra vannet.

Politiet i Øst opplyser om at meldingen fra AMK kom inn klokka 20.52 og personen ble reddet opp av vannet 21.37. Dårlig sikt og dypt vann gjorde søket vanskelig.

- En politimann prøvde først å dykke etter jenta, men dårlig sikt gjorde det vanskelig å finne vedkommende. Etter hvert kom redningsdykkere som gjorde et funn, sier operasjonsleder Terje Marstad ved Øst politidistrikt, til Dagbladet.

To fra politiet og en annen mann skal ha jobbet iherdig i søket før dykkerne kom.

Lege, luftambulanse og redningsdykkere på stedet drev livredning til luftambulansen kom.

«Tilstand til jente fløyet til Rikshospitalet er vurdert som fortsatt kritisk», skriver politiet på Twitter natt til torsdag.

Ei yngre jente ble kjørt til Halden legevakt for sjekk og behandling etter å ha svelget mye vann, opplyser politiet til NTB. Tilstanden hennes skal ikke være alvorlig.

Klokka 22.10 skriver politiet på Twitter at fylkesvei 21 forbi Krusetertjern er sperret, fordi veien ble benyttet som landingsplass for helikopteret.

Politiet i Øst skriver kort tid etter at ytterligere en jente er kjørt til Halden legevakt for sjekk og behandling etter å ha fått svelget mye vann.

Saken oppdateres.