Jente funnet nedkjølt på land ved Byglandsfjorden

Funnet av redningsmannskaper i 18.30-tiden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Like før klokken 18.30 så iverksatte brannvesenet søk på isen. De rigget seg til med utstyr og fulgte sporene ut på isen. De kunne ikke se jenta på grunn av mørke. Etter noen hundre meter dreide sporet inn på land, og der fant de henne liggende nedkjølt, sier operasjonsleder Jon Kvitne, ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Jenta er nå tatt hånd om av helsepersonell på stedet, og blir kjørt til legevakt for sjekk. Det var klokken 17.29 politiet ble varslet om at ei unge jente hadde gått ut på isen i Byglandsfjord.

Isen er svært utrygg, og personen som meldte fra til politiet mistet etterhvert den unge jenta av syne. Etterhvert fikk politiet telefonkontakt med den unge jenta.

- Hun klarer ikke å komme seg tilbake på land igjen. Derfor må vi gjøre alt vi kan for å få henne inn til land, sa Kvitne rundt klokken 18.15. Både brannvesen, redningsdykkere, politi, ambulanse, luftambulanse og et Sea King-helikopter fra Hovedredningssentralen på Sola ble sendt til stedet.

Men til alt hell fikk de ikke bruk for helikopteret.

- Dette gikk akkurat så godt som det kunne gå, takket være at det lokale systemet der oppe fungerte prikkfritt, konkluderer Kvitne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer