Jente hang under bil i flere kilometer

Ble påkjørt og forsvant.

LÅ UNDER BIL: Jenta ble dratt med flere kilometer under personbilen. Det var den kvinnelige føreren som oppdaget henne etter å ha parkert hjemme. Hun er nå i sjokk. Foto: TOR KEISER
LÅ UNDER BIL: Jenta ble dratt med flere kilometer under personbilen. Det var den kvinnelige føreren som oppdaget henne etter å ha parkert hjemme. Hun er nå i sjokk. Foto: TOR KEISERVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Ei ung jente ble påkjørt av en lastebil og ble så hengende under et annet kjøretøy i flere kilometer mellom Røyken og Asker i dag. Dette forteller flere uavhengige kilder til Dagbladet.

Jenta, som ifølge politiet er i 12/13-årsalderen, ble funnet under en personbil nær Vollen i Asker - flere kilometer unna stedet der hun ble påkjørt ved Rortunet i Slemmestad.

Hun ble fraktet til Ullevål universitetssykehus med luftambulanse, skriver Søndre Buskerud politidistrikt i en pressemelding.

Sykehuset opplyser at skadene hennes er livstruende. Hun har pådratt seg skader i hodet, ansiktet, brystet og buken, samt bruddskader. Tilstanden er stabil.

Påkjørt, så dratt med
Ifølge Dagbladets opplysninger ble jenta påkjørt av en lastebil nær Slemmestad sentrum. Der ble hun liggende i veien til en personbil kjørte over henne og dro henne med seg under bilen. Disse opplysningene bekreftes av politiet.

Det var den kvinnelige føreren som oppdaget den hardt skadde jenta under bilen sin hjemme i Asker. Hun er nå i sjokk.

DT.no skriver at påkjørselen skjedde ved kjøpesenteret Rortunet i Slemmestad, og at ulykken ble meldt klokka 11.43.

Full alarm
Det ble slått full alarm i nødsenhetene i søndre Buskerud etter meldingene om at ei jente var påkjørt og kunne henge under et kjøretøy.

Etter meldingen om påkjørselen fant man ingen skadd person. Dette, sammen med øyenvitneobservasjoner om at noen kunne henge under kjøretøy, førte til storutrykning i distriktet, som ligger langs Oslofjorden mellom Drammen og Asker.

På ulykkesstedet lå bare jentas sykkel og sko igjen, og store letemannskaper ble satt inn i letningen etter henne. Politi med hunder, brannvesen og et stort antall frivillige har deltatt i aksjonen.

Det kom inn meldinger om at øyenvitner hadde observert noe eller noen hengende under en grå personbil. Samtidig sjekket politiet ut meldinger om det var at en lastebil som hadde kjørt på jenta - og politiet stoppet en sementbil nær Slemmestad. Det er ikke kjent hvorvidt dette var bilen som kjørte på jenta.

Jentas pårørende er ifølge Ullevål universitetssykehus underrettet om ulykken.

Dagbladet følger saken.

• Det var en stund motstridende meldinger om at jenta skulle være død. Det viser seg ikke å stemme, og Dagbladet beklager sterkt at det en kort tid sto i artikkelen at hun var omkommet.

PÅKJØRT PÅ SYKKEL: Bare jentas sykkel og sko ligger igjen på stedet der hun ble påkjørt. Foto: JOHNNY OLSEN
PÅKJØRT PÅ SYKKEL: Bare jentas sykkel og sko ligger igjen på stedet der hun ble påkjørt. Foto: JOHNNY OLSEN Vis mer