HEVDER HUN BLE VOLDTATT I MENNESKEMENGDEN UNDER KONSERT: Ei jente i 15-årsalderen hevder hevder at hun ble voldtatt i folkehavet under Håkan Hellström-konserten under Bråvallafestivalen i Norrköping fredag kveld. Dette bildet av Hellström er fra en tidligere anledning. Foto: NTB Scanpix
HEVDER HUN BLE VOLDTATT I MENNESKEMENGDEN UNDER KONSERT: Ei jente i 15-årsalderen hevder hevder at hun ble voldtatt i folkehavet under Håkan Hellström-konserten under Bråvallafestivalen i Norrköping fredag kveld. Dette bildet av Hellström er fra en tidligere anledning. Foto: NTB ScanpixVis mer

Jente i 15-årsalderen skal ha blitt voldtatt i folkemengden på Håkan Hellström-konsert

Svensk politi har mottatt flere voldtektsanmeldelser etter musikkfestivaler denne helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En jente i 15-årsalderen skal ha blitt voldtatt under Håkan Hellströms konsert på Bråvallafestivalen i Norrköping fredag kveld.

Ifølge politiet ble jenta holdt fast og voldtatt av en mann midt i menneskemengden foran scenen, uten at noen grep inn.

- Det er forferdelig at man skal måtte oppleve noe slikt med masse mennesker rundt seg, sier en talsmann for politiet, Thomas Agnevik til Aftonbladet.

- Vi har veldig få opplysninger om gjerningsmannen og om hva det er som har skjedd, sier han og oppfordrer de som var til stede under konserten om å ta kontakt med politiet dersom de så noe mistenkelig.

Jenta ble natt til lørdag tatt hånd om og gjennomgikk en legeundersøkelse.

Flere voldtektanmeldelser

Under Cityfestivalen i Västerås ble det anmeldt to voldtekter natt til lørdag, den ene av en 16 år gammel jente.

- Vi har snakket med henne og innhentet opplysninger, men vi har foreløpig ingen mistenkte, sier en talsmann for politiet i Västmanland, Thomas Gustafsson.

En 26 år gammel kvinne har også anmeldt en voldtekt etter festivalen.

- Hun er sendt til sykehus og vi har ikke kunnet avhøre henne. Flere detaljer har jeg derfor ikke, sier Gustafsson.

NTB.