Jente i tidlig tenåra ringte politiet: - Far er voldelig mot mor

En mann i 30-åra er pågrepet for å ha utøvd vold mot eks-samboeren. Saken er i kveld høyeste prioritet i Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Nordmøre og Romsdal fikk mandag kveld en meget alvorlig og uvanlig oppringning.

- Det var klokka 19.24 at politiet ble oppringt av et barn som hadde låst seg inne på et bad. Hun forteller at far utfører vold mot mor, sier operasjonsleder Frode Gjøsund til Dagbladet, som legger til at jenta var veldig redd.

Politiet rykket så umiddelbart ut til stedet, Fræna / Elnesvågen. En mann i 30-åra, som er en kjenning av politiet, ble pågrepet på stedet.

- Politiet rykket ut, og det samme gjorde ambulansen, i og med at vi ikke visste hvordan det hadde gått med kvinnen, sier Gjøsund, som forteller at jenta som ringte politiet fortalte at volden hadde starta innendørs, og at foreldrene så hadde flyttet seg utendørs.

- Noe inventar innendørs var knust, sier Gjøsund, som forteller at 30-åringen ble pågrepet uten dramatikk.

- Moren fikk tilsyn av helsepersonell. Det er uvisst for meg hvor alvorlige skader hun fikk, sier Gjøsund, som forteller at de to foreldrene ikke bor sammen, men at mannen hadde oppsøkt kvinnens bopel.

- Dette var svært traumatisk for barna, som er i begynnelsen av tenåra og nedover. Vi har varslet barnevern, som skal bistå framover, sier Gjøsund, som forteller at oppringningen var uventet på en mandag kveld.

Gjøsund sier at de ennå ikke vet noe om foranledningen til voldsepisoden. Mannen har ikke ønsket å forklare seg om episoden. Operasjonslederen opplyser at det vil bli tatt blodprøver av mannen for å se om han var påvirket av noe.

- Det aller viktigste for oss nå er å ivareta barna og mora. Familien deres er kontaktet, og mor og barn blir ivaretatt nå, sier Gjøsund