Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jente i «Tina-klær» fikk haik

STAVANGER (Dagbladet): En robust mann i en eldre bil er et hett spor i Tina-mysteriet. Han satt med nedrullet vindu ved bybrua, som Tina må passere på vei hjem. Et annet vitne så derimot en kvinne i «Tina-klær» gå inn i en eldre bil i Vågen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Observasjonen ved Vågen ble gjort ved 02.15-02.20-tida.

I minuttene før mannen ble observert ved bybrua, har derimot et annet vitne fortalt at ei jente som passer til beskrivelsen av Tina, satt gråtende på fortauskanten like ved.

Politiet karakteriserer mannen i bilen som en «trailersjåførtype». Armen hvilte i det åpne vinduet, han ble oppfattet som kraftig med mørkt, ustelt hår og skjegg, lys hudfarge. Bilen var trolig gul eller rød.

Hvis det var Tina som satt nedbrutt på fortauet, måtte hun etterpå passere mannen i bilen for å komme hjem.

Ved totida ei lørdagsnatt er det en del trafikk over brua, men ingen har meldt at de så ei lyshåret jente i mørke klær på bybrua.

Snur alle steiner

Flere vitner har opplyst at de så en kvinne gå mot bybrua i tida 02.00-02.50 den natta Tina forsvant. De gir en ensartet beskrivelse av jenta. De skjebnesvangre minuttene kan være tidsrommet da hun skulle gå opp på selve brua, like ved der den ukjente mannen satt i bilen.

Politiet er svært interessert i å komme i kontakt med bilføreren. Høyst sannsynlig har han sett Tina, kanskje er han sentral i den mystiske forsvinningen.

- Vi etterforsker på brei front, og vil ikke låse oss til noen hovedteori. De steiner som kan snus, skal snus, sier kriminalsjef Bjørn Andersen og avdelingssjef Torbjørn Knutsen.

Politiet tror mest på at Tina har forlatt sentrum og startet på hjemveien. De fleste tips peker i den retning. Det er ennå usikkert hvem hun snakket med ved Burger King etter at hun forlot kjæresten før klokka to.

Taus mobiltelefon

Politiet har fått rettens kjennelse til å sjekke den savnedes mobiltelefon. Så langt tyder alt på at den har vært taus siden Tina forsvant. Det har heller ikke vært bevegelser på bankkontoen hennes.

I går ble det gjort nye søk i sjøen ved bybrua, uten at noe ble funnet. Undersøkelser langs Tinas hjemvei fra sentrum har heller ikke ført fram.

- Løsningen ligger i den hjelpen vi kan få fra publikum. Noen må vite noe av betydning for saken, uten at de sitter på hele sannheten. Vi frykter det verste, men håper det beste, sier kriminalsjef Bjørn Andersen.

SLIK SÅ HUN UT:</B> Politiet har rekonstruert hvordan Tina var kledd da hun forsvant.