Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jente må forklare seg på nytt i ankesak om gjengvoldtekt

Fire unge menn ble av tingretten dømt for å ha voldtatt en da 16 år gammel jente i flere timer. Mandag må jenta forklare seg på nytt i ankesaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bistandsadvokat Elna Kristin Holbye er bekymret for helsa til fornærmede, og sier til NRK at jenta, som nå er 19 år, gruer seg til at saken kommer opp på nytt.

– Det er et absolutt mareritt for henne å måtte forklare seg om personlige forhold på denne måten. Siden det også er jury i lagmannsretten, forventer vi at gjennomgangen blir tøffere enn i tingretten, sier Holbye.

Gjengvoldtekten fant ifølge tingrettens dom sted i Sarpsborg i 2015, da jenta var 16 år. Overgrepene skal ha skjedd over flere timer i leiligheten til en av mennene, mens jenta skal ha vært bevisstløs, ifølge NRK.

Saken ble oppdaget ved en tilfeldighet da politiet etterforsket en mann i slutten av tenårene for overgrep mot en 14 år gammel jente våren 2015. Da fant de bilder og video på mannens beslaglagte telefon som viste gjengvoldtekt av en annen jente, som viste seg å være 16 år gammel.

Ifølge bistandsadvokaten kjente ikke jenta til hva som hadde skjedd før hun ble kontaktet av politiet i 2016.

– Det var den første store belastningen og traumet. Deretter måtte hun forklare seg for politiet, så tingretten og nå er det altså lagmannsretten. Det bare viderefører det forferdelige helvetet hun lever i, sier Holbye.

De fire mennene nektet straffskyld i tingretten, men ble likevel idømt straffer som varierte fra seks års fengsel, til fire år hvorav tre år er betinget. De ble også dømt til å betale en oppreisning på til sammen 550.000 kroner.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!