Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jente med ressurser

Navn: Bente Egjar Engesland Alder: 38 Yrke: Programleder og redaktør

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I gamle dager ble medarbeidere i NRK hovedsakelig rekruttert fra Arbeiderbladet. Riktignok kom Herbjørn Sørebø fra Vårt Land, men han har alltid vært et unntak. I en periode kom de fra Akersgata: Per Vassbotn, Oddvar Stenstrøm, Ingolf Håkon Teigene, Ole Torp og Alf Tande-P. fra Dagbladet og Terje Svabø fra VG. Da TV2 ble etablert, kom så godt som alle nye medarbeidere der fra VG.

Men fortsatt går en usynlig skyttelvogn mellom Akersgata, nærmere bestemt Aftenposten, og Marienlyst. Nå bringer den folk i begge retninger: Solveig Ruud kom fra NRK til Aftenposten i 1996, ansatt av redaksjonssekretær Bente E. Engesland - som en måned seinere ble ansatt i NRK. Hennes erstatning i Aftenposten var Håvard Narum fra NRK. Seinere fulgte Kjell Erik Saure og Elisabeth Kjær samme vei.

Nå er den «gamle» leder av Aftenpostens politiske redaksjon en av programlederne i «Sommeråpent» og kommer ifølge avisenes anmeldere mer enn hederlig fra oppgaven. Hun blir rost fordi hun mestrer den vanskelige balansegang mellom å være uformell og å stille de riktige spørsmålene. Det er et hektisk liv, med lange arbeidsdager før hun går i studio med direktesendinger, men neppe så hektisk som da hun måtte fakse alle artikler i Aftenposten til daværende sjefredaktør Egil Sundar når han var på ferie - før avisa gikk i trykken.

Og hun har det sikkert lettere enn da hun for to år siden ble fagsjef «med ansvar for de journalistiske ressursene». Den som fant på denne stillingsbeskrivelsen, kan neppe ha visst hva han/hun gjorde i et hus hvor egoene stort sett har skyskraperdimensjoner. Siden har hun fått en mer oversiktlig oppgave som politisk redaktør.

Vi har ingen målestokk for hennes eget ego. Men ingen som kjenner henne, legger skjul på at hun er ambisiøs. Vi holder imidlertid denne egenskap for bedre enn falsk beskjedenhet. Og når den er kombinert med betydelig intelligens og evnen til å skille mellom vesentlig og uvesentlig, blir resultatet oftest riktig så bra.

Opprinnelig kommer hun fra Tønsberg. Hun har hovedfag i statsvitenskap og skrev en hovedoppgave om «Norges forhold til OPEC: Fra konflikt til samarbeide?» som også ble utgitt som bok. Hun er gift med Bjørn Engesland, som er generalsekretær i Den norske Helsingforskomité. Sammen har de to barn.

Når «Sommeråpent» om en drøy uke er over, kan forhåpentligvis alle fire få nyte sommeren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media