Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jente mobbet klassekamerat til selvmord

En canadisk tenåringsjente som mobbet en klassevenninne til å begå selvmord, ble mandag funnet skyldig i kriminell forfølgelse av en annen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken har satt søkelys på mobbing i Canadas skoler. Dommer Jill Rounthwaite i provinsdomstolen i British Columbia fant det bevist at jenta hadde plaget Dawn-Marie Wesley i slik grad at 14-åringen følte at hennes liv var i fare. Hun begikk selvmord før mobberen kunne sette sine angivelige drapsplaner ut i livet.

Men selv om jenta selv må bære straffen for det som skjedde, var hun ikke alene om mobbingen. Andre jenter stilte seg opp rundt de to mens plagingen pågikk, og kom nærmest med heiarop, fastslo dommer Rounthwaite.

Den 16 år gamle jenta på tiltalebenken medgikk at hun hadde plaget den to år yngre piken. Men det var bare for moro skyld. De to var egentlig venner, og hun ville slett ikke plage 14-åringen, hevdet hun.

16-åringen risikerer nå tre års ungdomsfengsel. En jevnaldrende medtiltalt, som er mor til en fire måneder gammel baby, ble funnet ikke skyldig, og sa etterpå gråtende at hun hadde lært en alvorlig lekse av tragedien i Vancouver-forstaden Mission.

The Vancouver Sun

har mer om saken.

NTB-Reuters

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!