Jente og hest meid ned

Oslo kommune påstår at lavere hastighet ikke vil bedre trafikksikkerheten i Sørkedalen utenfor Oslo. I går ble ei jente og en hest påkjørt av en pizzabudbil på stedets kronglete grusveier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stalljenta i tjueåra leide hesten langs Zinoberveien, da pizzabudet (20) kjørte over bakketoppen i høy hastighet i 18.20-tida. Han klarte ikke å bremse i tide, og jenta ble trolig klemt mellom bilen og hesten, opplyste politiet på åstedet.

Vil ha 30 km-grense

Jenta ble fraktet til Ullevål sykehus uten livstruende skader, mens pizzabilen var smadret i fronten. Fullblodshesten galopperte hjem til Ringerike gård, med glass i bakpartiet.

Gårdeier Svein Tonna har kjempet for å få senket hastigheten på denne veistrekningen siden 1997.

Tonna og andre beboere i Sørkedalen har bedt om å få senket fartsgrensa fra 80 til 30 gjennom tettbebyggelse og gårdstun. Oslo kommune har hittil avslått:

«Våre vurderinger og erfaringer tilsier at lavere fartsgrense ikke vil bedre trafikksikkerheten på denne strekningen i Zinoberveien», begrunner samferdselsetaten avslaget med i et brev til Tonna.

Formann Lars Bugge i Sørkedalen Velforening er oppgitt.

Stygg kjøring

- Det er spesielt mye stygg kjøring på denne veien. Når det samtidig er masse barn, syklister og hester på samme strekning, utgjør det en dårlig kombinasjon, sier han.

Bydelsutvalget i Røa er enig med Sørkedalen Velforening - farten må ned til 30 km/t på denne veien.

PÅKJØRT: Jenta var fraktet til Ullevål sykehus uten livstruende skader. Fullblodshesten Churhills girl overlevde, men var tydelig skremt.