Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jente så person tenne på en pinne

Tysk boligbrann kan være påsatt. Fortvilte foreldre kastet barn ut fra vinduer. Ni døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Under den dramatiske brannen i den tyske byen Ludwigshafen søndag ettermiddag, valgte et foreldrepar å kaste sin to år gamle baby ut av vinduet i fjerde etasje. Nede på bakken sto politimenn klare til å ta i mot barnet, som til alt hell kom uskadd fra den voldsomme brannen. Ni personer omkom i flammene, deriblant fem barn.

Nye spor

De fleste i boligblokka var tyrkiske innvandrere. Nå har etterforskerne kommet over nye spor i jakten på brannårsaken, og politiet tør ikke utelukke at brannen ble påsatt, melder tyske Netzeitung.de.

I går sa tyske myndigheter at ingenting tydet på at brannen er et fremmedfiendlig angrep. Nå melder tv-kanalen N24 at ei jente skal ha sett en person tenne på en pinne ved brannstedet.

Den tyrkiske regjeringen har kontaktet tyske myndigheter med bønn om at brannen så raskt som mulig blir nøye etterforsket, og at etterforskerne holder «alle muligheter åpne».

Tyrkiske myndigheter har også fått aksept for at de kan bistå i etterforskningen med egne eksperter.

To jenter så mann tenne på

Tv-kanalen ARD melder på 20-nyhetene i kveld at to unge jenter skal ha sett en mannsperson starte brann. Politiet vet foreløpig ikke hvor alvorlig man skal se på disse uttalelsene, men de holder alle muligheter åpne.

OVERLEVDE! Denne toåringen ble kastet ut fra et vindu i fjerde etasje og unnslapp flammene. Foto: RENE WERSE/AFP
OVERLEVDE! Denne toåringen ble kastet ut fra et vindu i fjerde etasje og unnslapp flammene. Foto: RENE WERSE/AFP Vis mer

- Alt fra attentat til teknisk feil er mulige årsaker til brannen, uttaler en talsperson for politiet til den tyske tv-kanalen.

Kort tid etter brannen brøt ut kollapset tretrappa i bygningen. Både voksne og barn hoppet ut av vinduene for å slippe unna flammene. Antall omkomne ville trolig vært høyere hvis det ikke var for at politifolk og brannmenn deltok i et karneval like ved. De hjalp til med å ta imot barn som ble kastet ut ut fra de øverste etasjene av bygningen, skriver Reuters.

Politiet opplyser at 52 personer er registrert som beboere i bygården, men da brannen startet var det fest i en av leilighetene og det er derfor usikkert hvor mange som befant i bygningen da brannen brøt ut. Flere hus i nærheten måtte evakueres fordi brannvesenet fryktet brannen ville spre seg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media