Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jente syk etter å ha spist dyrehjerte på skoleåpning

16 år gammel jente alvorlig syk på isolat etter grotesk seanse under opptaksforestilling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drammen (NTB): Opptaksforestillingen gikk av stabelen på Bragernes Torg sist onsdag. Jentas foreldre var sjokkerte vitner til at ungdommene ble tvunget til å spise rå fisk, drikke snusvann og spise rått dyrehjerte, skriver Drammens Tidende.

Dette skjedde under en opptaksforestilling til et gymnassamfunn for jenter på Drammen videregående skole.

På sykehus
Senere på onsdagskvelden ble jenta hentet av ambulanse, nedkjølt og med en allergisk reaksjon. Hun kom seg imidlertid og ble sendt hjem, men fredag ble hun dårligere, fikk blant annet høy feber og ble innlagt på isolat på sykehus, forteller faren.

Sent søndag kveld fortalte faren at legene som behandler datteren, har sagt at tilstanden kan være livstruende. Han sier at E. coli er en av tingene legene tror datteren kan være rammet av.

Rektor Ellen Kathrine Winstrup sier hun ikke får stoppet opptaksprøvene til foreningen fordi dette foregår utenfor skoletid og har ikke noe med skolen å gjøre. Men hun har ikke noe til overs for opptakskravene som hun mener ødelegger skolens rykte.

Belønningen for bestått opptaksprøve er å få være med på fester som er lukket for andre.

- Jentene har helt fram til de siste årene vært med på litt tåpelige ting, kledd seg ut, hatt underholdning i skolegården, og noen har dummet seg ut, men det har ikke vært farlig. De siste årene ser vi at dette har fått innslag av ting vi absolutt ikke liker, sier Winstrup.
NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media