Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jente tvunget til å strippe

Fem ungdommer i 18-19-årsalderen er dømt for å ha tvunget en jevnaldrende jente til å strippe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge dommen ble jenta holdt fanget i om lag åtte timer i en leilighet i Oslo sentrum av fem jevnaldrende jenter. Ungommene mishandlet jenta. Hun ble påført hjernerystelse, brudd i nese og ribbein. Retten finner det bevist at jenta ble tvunget til å spise aske fra et askebeger, spise chili, strippe plagg for plagg ned til truse og BH, og danse.

- Retten finner de straffbare handlingene graverende, herunder at de har pågått over tid, og utover vold og frihetsberøvelse også har hatt en særdeles nedverdigende karakter, konkluderer dommerne.

Hevneaksjon I tingretten er ungdommene dømt til fengsel i seks-sju måneder, deler av straffene er gjort betinget. De domfelte jentene er dømt til å betale jenta 25.000 kroner i oppreisning. Ungdommene og jenta er alle av utenlandsk opprinnelse, og bosatt i Oslo og Østfold.

Voldsovergrepene skjedde tirsdag 26. juli i fjor. Bakgunnen skal ha vært at to av ungdommene en ukes tid tidligere hadde vært på besøk hos jenta utenfor Oslo. Jenta hadde etter en episode varslet politiet, og ungdommene ble pågrepet.
Tortur Ifølge jenta mener hun at hun ble lokket til Oslo 26. juli, og at ungdommene hadde satt opp en felle for henne.

- Med en gang jeg kom inn i leiligheten ble jeg stengt inne i et rom og utsatt for verbal trakassering, seinere ble jeg torturert, slått og brent med sigaretter, fortsetter jenta.

Frihetsberøvelsen varte fra ca. kl. 02 til ca. kl. 10-11 neste morgen. Hun forklarer at hun våknet og måtte på toalettet.

- Jeg oppdaget at ytterdøra var åpen, og kom meg ut, forklarer hun.
Ettervirkninger Jenta gikk først til Oslo City og kjøpte nye klær, før hun dro til politiet og anmeldte kidnapping og vold. Seinere på dagen var hun til undersøkelse på legevakta. I ettertid har hun slitt med psykiske problemer, ifølge egen forklaring. Dommerne legger de fysiske skadene til grunn, samt etter omstendighetene også en påregnelig psykisk ettervirkning, når de har fastsatt oppreisningen til 25.000 kroner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media