Jenteforsvaret fikk avslag

Jenteforsvaret fikk penger uten utlysning fra daværende barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken. Når de måtte søkte på lik linje med alle andre, fikk de avslag.

Jenteforsvaret fikk penger uten utlysning fra daværende barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken. Når de måtte søkte på lik linje med alle andre, fikk de avslag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Jenteforsvaret fikk penger uten utlysning fra daværende barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken. Når de måtte søkte på lik linje med alle andre, fikk de avslag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dagbladet avslørte at tidligere SV-statsråd Audun Lysbakken bevilget en halv million kroner til selvforsvar for jenter. 154 000 kroner gikk til hans eget ungdomsparti.

Det endte til slutt med at han trakk seg som barne- og likestillingsminister.

Da Jenteforsvaret måtte søke midlene på like vilkår med andre endte det med avslag, skriver Nrk.no.

Årsak: Jenteforsvaret har ikke samme kompetanse og erfaring som sine konkurrenter til å avholde selvforsvarskurs for jenter.

- Organisasjonen Kvinner i Kamp har jobbet med dette i veldig mange år, og har fått en veldig lang og bred erfaring og opparbeidet seg kompetanse innen området. Det har ikke Jenteforsvaret i samme grad, sier avdelingsdirektør Henriette Øien i Helsedirektoratet til Nrk.

Gjennomgangen av barne- og likestillingsdepartementets (BLD) tildelingspraksis i kjølvannet av den såkalte selvforsvarssaken, skal ha avdekket systematiske brudd på det statlige økonomiregelverket. Nybøen har vært i departementet siden 1991, og har de siste 15 åra sittet som øverste administrative leder.

- Departementet har hatt en uryddig praksis når det gjelder tildeling av tilskudd. I et stort antall saker er det gjort på tilsvarende måte som i selvforsvarssaken, altså i strid med økonomiregelverket, sa Lysbakken da han gikk av.