... jentene bestemmer

Den amerikanske presidenten er skråsikker i sin sak. Han har ikke hatt sex med Monica Lewinsky. Hun har hatt sex med ham. Hvordan er det mulig?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Så lenge man ikke gjennomfører vaginalt samleie, regnes det ikke som sex. Med andre ord, alt som ikke kan resultere i graviditet synes ikke å være sex, og i hvertfall ikke utroskap. Og hvis man er medlem av et trossamfunn og går i kirken hver søndag, er alt bra, mener lege og sexolog Haakon Aars.

DET ER FORSKJELL på folk, også når det gjelder sex. Normer, religion og samfunnsstruktur påvirker oss. Boris Jeltsins Russland opplever økonomisk og sosial kollaps, med tomme matbutikker og dårlige avlinger. Likevel har russerne mer sex enn i noe annet land i verden.

- Russerne lever i et turbulent samfunn med håpløshet, depresjoner og store omveltninger. Dessuten er samfunnet veldig mannsdominert, og misbruk av alkohol er utbredt. Sex er antagelig den eneste nytelsen de har igjen som ikke koster penger, sier Aars.

Thailand befinner seg i den andre enden av statistikken, thaiene har minst sex i verden.

- I motsetning til Russland, er Thailand et stabilt samfunn. De har muligens et roligere syn på seksualitet i sin kultur, mener Aars.

FRANSKMENN HAR ET greiere forhold til sex og tilsynelatende et avslappet syn på utroskap. Mange menn har flere elskerinner i løpet av ekteskapet uten at det ser ut til å bli oppstyr av den grunn. Konene aksepterer det, det gjør folk flest også.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer