<strong>LIKNER PÅ FAR:</strong>  12 år gamle Irina (i midten) sammen med moren hun er vokst opp med Yuliya Belyaeva (til venstre) og sin biologiske far  Naimat. Foto: AFP PHOTO/KOMSOMOLSKAJA PRAVDA/SCANPIX
LIKNER PÅ FAR: 12 år gamle Irina (i midten) sammen med moren hun er vokst opp med Yuliya Belyaeva (til venstre) og sin biologiske far Naimat. Foto: AFP PHOTO/KOMSOMOLSKAJA PRAVDA/SCANPIX Vis mer

Jentene ble forbyttet ved fødselen — feilen oppdaget da de var 12 år

Nå vil de bli hos foreldrene de er vokst opp sammen med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): To 12 år gamle russiske jenter har fått livene sine snudd på hodet.

For kort tid siden ble det oppdaget at de ved en feil var blitt byttet om på sykehuset rett etter fødselen, melder AP.

Jentene har vokst opp bare noen kilometer i fra hverandre i den lille byen Kopeisk i Uralfjellene øst i Russland.

Mødrene fødte på samme fødeavdeling med bare 15 minutters mellomrom i 1999, og ved en feil ble de to jentene gitt feil navneskilt.  

Deres egentlige identitet ble avslørt da eksmannen til en av mødrene, Julia Beljaeva, nektet å betale barnebidrag fordi datteren Irina ikke lignet på ham i det hele tatt.

DNA-test Etter flere DNA-tester kom det for en dag at ingen av de to var Irinas biologiske foreldre.

- Dommeren kunne bare ikke tro det. Hun sa hun bare hadde sett ting som dette på TV og visste ikke hva hun skulle råde oss til, sier Beljaeva til BBC.

DNA-testen sendte henne ut på leting etter sin biologiske datter. Hun husket at en annen kvinne hadde født på samme barselavdeling som henne, og mistenkte at jordmoren hadde forbyttet barna.

- Jeg gikk til påtalemyndighetene med DNA-testene og leverte inn en klage over at jeg var blitt gitt feil baby på fødeklinikken, sier hun.

Politiet klarte til slutt å spore opp hennes biologiske datter som bodde bare noen få kilometer unna med Irinas biologiske foreldre.  

- Det var sant. Deres datter, Anja, var blond og så helt ut som meg og min eksmann. Og datteren vår er mørkhåret og liknet helt på den andre faren, sier Beljaeva.

- Plutselig ble livet mitt snudd fullstendig på hodet.

Vil bli Jentene sier de er glade for å ha funnet hverandre, men ingen av dem vil forlate familiene de har vokst opp sammen med selv om de ikke er deres biologiske foreldre. 

- Det er forferdelig for dem begge. Det har vokst opp med et sett foreldre. Nå finner de ut at de har en annen mor og far, sier Beljaeva.

- Ingen av barna vil forlate hjemmene sine. Irina sier stadig til meg «Mamma, vær så snill og ikke gi meg bort.» Jeg trøster henne ved å si at jeg aldri vil gjøre noe mot hennes vilje. «Ingenting er forandret, jeg er fortsatt moren din,»sier jeg, forteller hun.

Mens familiene blir bedre kjent med hverandre, saksøker de sykehuset. De krever 880 000 kroner i erstatning.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer