- Jentene dere snakker om har vi allerede satt fri. Vet du hvordan? De ble muslimer

Boko Haram publiserer en ny video som skal vise de bortførte jentene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den voldelige nigerianske sekten Boko Haram publiserte i dag en ny video som skal vise omtrent 130 av de 223 bortførte jentene i Nigeria.

I videoen sier organisasjonens omstridete leder Abubakar Shekau ifølge nyhetsbyrået AFP sier han at alle jenter konverterte til islam. Deretter forteller han, at jentene ikke vil bli løslatt før alle Boko Haram-medlemmer som sitter fengslet settes fri.

- Jentene dere snakker om har vi allerede satt fri. Vet du hvordan det? De ble muslimer, skal Abubakar Shekau si i videoen.

Nigerianske myndigheter har imidlertid avslått forslaget om å bytte fangene, melder AFP.

- Ingen ble skadet Etter noen minutter vises omtrent 130 jenter i hijab som ber og resiterer koran. Boko Haram kjemper mot vestlig utdanning og for et islamsk land etter sharia lover.

Tre jenter blir intervjuet i videoen, de snakker om at de var kristne før, men har konvertert til islam nå. En forteller at ingen ble skadet. Dette er første livstegnet fra disse jentene siden forsvant.

Gruppa truer med å selge jentene Mens det først var snakk om at jentene er fanget i villmarka nær grensen tilKamerun, fortalte flere vitner at de så omtrent 50 fangete jenter sammen med væpnete menn i Sentralafrika. Myndigheter i Nigeria antar at jentene fortsatt er i landet.

I en tidligere video varslet Shekau at de ønsket å gifte bort jentene mot deres vilje eller selge dem. Jentene er mellom 12 og 18 år gamle.

Tysk avis: Minst to døde av slangebitt USA, Storbritannia og Frankrike har sendt eksperter, soldater og lete-utstyr til Nigeria til å støtte de lokale myndigheter. Ifølge den tysk avisa Die Welt haster det: Avisa skriver at minst to jenter døde i følge av slangebiter, mens 20 er særlig syke.

I dag tilbydde også Israels president Benjamin Netanjahu hjelp med å finne jentene. Nigerias president Goodluck Jonathan har takket ja til tilbudet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer