- Jentene dere snakker om har vi allerede satt fri. Vet du hvordan? De ble muslimer

Boko Haram publiserer en ny video som skal vise de bortførte jentene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den voldelige nigerianske sekten Boko Haram publiserte i dag en ny video som skal vise omtrent 130 av de 223 bortførte jentene i Nigeria.

I videoen sier organisasjonens omstridete leder Abubakar Shekau ifølge nyhetsbyrået AFP sier han at alle jenter konverterte til islam. Deretter forteller han, at jentene ikke vil bli løslatt før alle Boko Haram-medlemmer som sitter fengslet settes fri.

- Jentene dere snakker om har vi allerede satt fri. Vet du hvordan det? De ble muslimer, skal Abubakar Shekau si i videoen.

Nigerianske myndigheter har imidlertid avslått forslaget om å bytte fangene, melder AFP.

- Ingen ble skadet Etter noen minutter vises omtrent 130 jenter i hijab som ber og resiterer koran. Boko Haram kjemper mot vestlig utdanning og for et islamsk land etter sharia lover.

Tre jenter blir intervjuet i videoen, de snakker om at de var kristne før, men har konvertert til islam nå. En forteller at ingen ble skadet. Dette er første livstegnet fra disse jentene siden forsvant.

Gruppa truer med å selge jentene Mens det først var snakk om at jentene er fanget i villmarka nær grensen tilKamerun, fortalte flere vitner at de så omtrent 50 fangete jenter sammen med væpnete menn i Sentralafrika. Myndigheter i Nigeria antar at jentene fortsatt er i landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer