Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jentene digger siklefri disko

CatMan's i Sandefjord får flere gjester ved å kaste ut menn over 35 år. - Titter-menn plaget og forfulgte ungjentene, sier diskosjefen (26).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Daglig leder Kim Clausen har stanset hundrevis av det han kaller «menn litt oppi åra». 26-åringen tok i sommer over diskoteket CatMan's, og skjønte at han måtte gjøre noe med stedets danseband-image.

- 18-åringene har vært plaget av gamle titter-menn. Jeg har hørt om tre-fire tilfeller hvor disse har fulgt etter jentene når de drar hjem, forteller Clausen til Dagbladet.no.

Voksne menn som sitter med drinken ved dansegulvet og kikker, skal også ha fått jentene til å føle seg usikre. Dette gjorde at Clausen for snart to måneder siden innførte en øvre aldersgrense på 35 år.

- Jeg har fått nesten utelukkende positive tilbakemeldinger fra gjester og foreldre. Siden da har vi fått 20-25 prosent flere besøkende, sier Clausen.

Ordføreren vil stanse diskoet

Sandefjord-ordfører Per Fosshaug (67) leste om aldersgrensa i dagens Sandefjords Blad, og vil få kommuneadvokaten og rådmannen til å ta saken.

- CatMan's kan ikke sette en øvre aldersgrense. Prinsipielt kan man ikke diskriminere folk - uavhengig om det er på grunnlag av kjønn, hudfarge eller alder. Vi må kunne leve sammen uten å stenge hverandre ute, sier Fosshaug til Dagbladet.no.

Tror menn føler seg diskriminert

Reiselivsbedriftenes landsforening (RBL) har aldri hørt om liknende aldersgrenser.

- Folk som føler seg utestengt på grunn av alder, bør klage til forbrukermyndighetene. Skal et utested nekte noen adgang, må det skje på individuelt grunnlag. Praksisen hos CatMan's er ikke akseptabel, og kan ikke kombineres med det å drive et utested, sier informasjonsrådgiver Baard Fiksdal i RBL.

Likestillingsombud Kristin Mile synes CatMan's reaksjon overfor siklende menn høres drastisk ut.

- Menn kan nok føle seg diskriminert over en slik belastende generalisering. Jeg tror nok ikke alle menn over 35 år er slik innehaveren beskriver, sier Mile til Dagbladet.no.

Hun understreker at det er slike kjønnsgeneraliseringer de alltid har slitt med i likestillingsarbeidet.

Vil skåne unge jenter

CatMan's daglige leder står på sitt.

- Sikkerheten til de unge jentene må komme først. Nå slipper de ubehaget ved de eldre mennene som sitter ved dansegulvet og stirrer. De slipper også å møte pappas venner når de er ute og danser, sier Kim Clausen.

I starten avviste han 40-50 overaldrende menn i døra på en vanlig helgekveld, men nå skjønner flere at de er uønsket.

- Hvordan reagerer disse «eldre, siklende mennene» på å bli avvist?

- Stort sett bare positivt. De vet at det er mye drit på gata, sier Clausen.

Tvilsomt om komikerpar slipper inn

Han understreker at han ikke bare ser på alder. Eldre menn i romantisk følge med en yngre kvinne, slipper inn. Det er også noe større sjanse for menn i flokk.

- Potensielle voldtektsforbrytere kommer ikke med kompisene eller ei dame, forklarer han.

- Hva med 37-årige Harald Eia, ville han kommet forbi deg i døra?

- Under tvil i så fall. Det hadde kommet an på dagsformen hans, humrer Clausen.

- Men 34-årige Bård Tufte Johansen hadde gått bra?

- Da skulle han fått vise legitimasjon.

<B>VIL SKÅNE KVINNELIGE GJESTER: CatMan's ønsker ikke at menn over 35 år skal kikke på ungjentene på dansegulvet. Kanskje er det derfor de har lagt ut "partybilder" av de samme jentene tilgjengelig for alle på nettet.
<B>INGEN DRØMMEGJESTER: Mannfolk i midten av 30-åra blir sett grundig an når Kim Clausen står i døra på CatMan's.